TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitime desteğin karşılığı başarı oldu

İMGİAD, 3. Gastronomi Kongresi kapsamında düzenlenen okullar kategorisi yemek yapma yarışmasında altın madalya kazanan Beştepeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eğitime desteğin karşılığı başarı oldu

KENAN YEŞİL

İzmir’de yaptıkları çeşitli sosyal sorumluluk ve eğitim projeleri ile adından sıklıkla bahsettiren İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği (İMGİAD), bu projelerin karşılığını ise başarılar ile alıyor. Kurulduğu günden bu yana eğitim ayağına çok önem veren İMGİAD, Beştepeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine de destek oldu. Bu desteğin karşılığını ise öğrenciler, büyük başarı elde ederek cevap verdi. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İzmir’de düzenlenen 3. Gastronomi Kongresi kapsamında yapılan okullar kategorisi yemek yapma yarışmasında Beştepeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü 12. sınıf öğrencileri altın madalya kazandı. Yarışmaya İMGİAD’ın destekleri ve Başdaş Marketler zincirinden temin edilen ürünlerle hazırlanan Ferhat Duman, Çağlar Ermeral, İzzettin Akbulut ve Cengiz Yıldırım kendilerine olduğu gibi okullarına da büyük bir başarı kazandırdı. Bu başarıyı unutmayan İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı ve Başdaş Marketler zinciri ortağı ve bürokrat Konak Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Sait Başdaş, okulun karne töreni sırasında başarılı öğrencileri plaket ve madalya ile ödüllendirdi.

“GURUR DUYUYORUZ”

Okul Müdürü Salih Akdoğan, karne törenine bir konuşma yaparak, “3. Gastronomi Kongresi’nde düzenlenen okullar kategorisi yemek yapma yarışmada yurtiçinden 52 okulun arasından altın madalyayı 3 okul ile birlikte paylaştık. Biz çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bu başarıda katkıları olan işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başta Mehmet Sait Başdaş olmak üzere İMGİAD Başkanımız Erdal Ataklı’ya çok teşekkür ediyorum. Bu başarı sayesinde çocuklarımızın istedikleri zaman neleri başarabileceklerine olan inancı ve güveni arttı. Bundan sonraki faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bu başarı bir ilk değil. Geçen yıl da Türkiye genelini kapsayan ve Edremit’te yapılan yarışmada 8 dalın 5’inde birincilik elde ederek altın madalyaya uzandık. Çocuklarımız aşçılık konusunda oldukça başarılı olduklarını gösterdi. Bizim çocuklarımıza olan inancımız tam. Onların bu başarılarını bugün ödüllendirdik. Öğretmelerimiz tarafından verilen eğitim ile öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirdik. Aynı zamanda öğrencilerimizin staj yaptıkları yerlerde öğrendikleri çok yararlı oldu. Aynı zaman özverili çalışmaları bu başarılarında çok etkili oldu. Bazı zamanlar da ise öğrencilerimiz aşçılar federasyonu tarafından yapılan kurslara katıldı. Buradan öğrendikleri ile güzel bir başarıya elde ettik. Kısıtlı imkanlarla bu başarıları elde ettik. Daha fazla başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Yine futbolda da okul olarak büyük başarılara imza attık. Konak’ta liseler arası halı saha turnuvasında açık ara şampiyon olduk. Okulumuz için gurur verici bir tabloydu” dedi.

“EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Kuruldukları günden bu yana önceliklerinin eğitim ayağı olduğuna vurgu yapan İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı, “İMGİAD olarak eğitimi çok önem veriyoruz. Eğitim alanında iş adamları olarak desteğimiz devam edecek. Bu okulda Doğu ve Güneydoğu’dan gelen birçok hemşerilerimizin çocukları okuyor. Okul müdürümüz ve Gönül hocamız bu desteği sağlanması anlamında elçimiz oldu. Bizlerden destekler istediler. Mutfak bölümü olduğu için gıda sektöründen bir destek istediler. Bizlerde bürokratımız Mehmet Sait Başdaş’a bunu ilettik. Kendileri de desteklerini esirgemediler. Öğrenciler, Başdaş marketlerinden ihtiyacı olan tüm ürünleri temin ettiler. Bizler her zaman destek olmak istiyoruz. Başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Onların her zaman yanında olduğumuzu belirttik. Okullarından mezun olduklarında onlara iş bulmasında da yardımcı olacağız” diye konuştu.

DESTEKELERİN KARŞILIĞI

Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini vurgu yapan Başdaş Marketler Zinciri ortağı ve aynı zamanda Konak Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi olan Sait Başdaş, “Bu işin bilincinde olan hükümetimiz bütçenin büyük bir kısmını eğitime ayırmaktadır. Ancak her meselede olduğu gibi her şeyi devletten beklememek gerektiğini düşünüyorum. Bir iş adamı olarak elimizden geldiğince eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin elde ettikleri başarı sağlanmış olan desteklerin boşa gitmediğini gösteriyor. Bu başarıda emeği geçen herkese kutluyorum. Başarıların devamını diliyorum. Ayrıca tüm iş adamlarını eğitim kurumlarına desteklemeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.