TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeğimizi çaldılar

Özkanlar Pazaryeri esnafı, 6 aydır çözüme kavuşturulamayan pazar yeri sorunu için Bayraklı Belediyesi'ne giderek ürünlerini belediyenin önüne fırlattı. Pazar esnafı, ekmeklerinin çalındığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 13:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekmeğimizi çaldılar

KENAN YEŞİL

Özkanlar Pazaryeri esnafı, 6 aydır çözüme kavuşturulamayan pazar yeri sorunu için Bayraklı Belediyesi'ne yürüyerek, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı protesto etti. Belediye binası önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik pazar esnafı, sloganlar eşliğinde başkan Karabağ’ı istifaya davet etti. Pazara götüremediği meyve ve sebzeleri kamyonetlerle belediye önüne getiren esnaf, satamadığı ürünleri belediye binası önüne döktü. Bazı pazar esnafı ise üzerindeki kıyafetleri parçalayarak isyanını dile getirirken, pazar esnafı iş yapamadığı için yazarkasa ve tartılarını da belediyenin önüne fırlattı. Olay karşısında Bayraklı Belediyesi güvenlik ekipleri pazar esnafının belediye içerisine girişini engellemek için kapıları kapattı. Yarım saate yakın protesto ve tepkilerini dile getiren pazar esnafı, sorunun çözümü için esnafa söz veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da büyük tepki gösterdi.

BU İŞİ HÜKÜMET ÇÖZER

Özkanlar Pazaryeri esnafı adına konuşan Bayraklı Özkanlar Pazaryeri Esnafı Sözcüsü Faysal Acar, 5-6 aydır kendilerine yer gösterilmediğini söyledi. Bayraklı Belediyesinin 850 esnafı AK Partili olarak nitelendirdiğini belirten Acar, çözümü hükümetten başka kimsenin çözemeyeceğini vurgulayarak, “850 kişi AK Partili olamaz. Biz ne AK Partili ne CHP’liyiz. Mağduriyetimiz var. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan bize yer gösteriyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ‘Bayraklı benim babamın inşaatlarına onay vermedi’ diye hayır diyor. Valimiz iyi niyetini ortaya koyup 250 Sokak’ta bize arsa yeri gösteriyor. Bayraklı oraya tabela astırıyor ‘buraya pazar yeri yaptırmam’ diyor. 40 yıllık pazarcının hali bu. Pazarcı batmış durumda. Biz Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bu işi hükümetimizden başka kimse çözemez” diye konuştu.

SÖZLER TUTULMADI

Yer sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini dile getiren Acar, “Eğer çözmezlerse olacaklardan kendileri sorumludur. Bir pazar yeri sorununu çözemeyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı dahil, bütün milletvekilleri ile görüştüm. Söz aldım, hiçbiri sözünde durmadı. Bir pazaryeri sorunun çözemiyorlar ülkenin yönetimine talip oluyorlar. Siz önce 850 mağdurun seslenişine kulak verin. Bu sorunu çözün. Ondan sonra bu ülkenin yönetimine talip olun” dedi.

EKMEĞİMİZ ALDILAR

Esnafın, köylünün ürettiği ürünü yer sorunu nedeniyle satamadığını dile getiren Faysal Acar, “Tekstilcimiz mağdur, çeklerini ödeyemiyor. Yazarkasaların değeri bin lira. Çalışmıyor ki o tartıyı, yazarkasayı kullansın. Bizim ekmeğimizi elimizden aldılar. Biz 6 aydır bu insanların önünde el pençe divan geziyoruz. Söz veriyorlar, yalan çıkıyor. Bizim tek umudumuz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümet ve Valimiz. Valimize sesleniyorum, olaya el koysun, bu toplumsal bir sorundur. İntihar etmeye kalkanlar var” diye konuştu.

CHP BİZE KAPIYI GÖSTERDİ

Sorunun çözümü için Ankara’ya gittiklerini ancak CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un kendilerini kapıyı gösterdiğini belirten Acar, “Ankara’ya eyleme gittik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Çözeceğiz’ dedi. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bize kapıyı gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘Ne haliniz varsa görün. Elinizden geleni ardınıza koymayın’ dedi. Yazıklar olsun. Bunların sözlerine itimadımız yok. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yer verilirse ben çözüme hazırım diyordu. Yalan söylüyor. Bize yer bulundu. Hayır dedi” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK TEPKİ

Pazaryeri sorununun çözümü için CHP’li iki belediye Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir sonuç alamayan pazar esnafı, geçtiğimiz Mayıs ayında ise çözüm umuduyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorunun çözümü için söz verdiğini ancak geçen süreçte bir arpa boyu yol alamadıklarını belirten pazar esnafı, hem Kılıçdaroğlu’na hem de Kocaoğlu’na büyük tepki gösterdi. Bir pazaryeri sorununu çözemeyen bir partinin iktidar olduğunda ülkeyi nasıl yöneteceği sorusunu soran pazar esnafı, “Dertlerimizi Kılıçdaroğlu’na kadar ilettik. Kendisi bize söz verdi ama bu sözler gerçekleşmedi. 24 Haziran’da seçimler var. Pazar yeri sorununu çözemeyen bir parti ülkeyi nasıl yönetecek?” diye konuştu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a tepki göstererek kendilerine yer verilmesini isteyen pazar esnafı, ‘Hasan Karabağ istifa’, ‘Hak, hukuk, nerede’ sloganları ile mağdur olduklarını belirterek, ellerinde taşıdıkları ekmekleri belediyenin bahçe duvarına koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.