TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekoloji mücadelesine adanmış bir hayat

Yaşamının son evresine kadar Karaburun’daki ekolojik mücadeleye öncülük eden 61 yaşındaki İpar Buğra, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekoloji mücadelesine adanmış bir hayat

E. ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye’de ekoloji hareketinin önde gelen isimlerinden olan Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra, akciğer kanseri tedavisi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitirdi. Karaburun Kent Konseyi’nin yıllardır başkanlığını yürüten, bu süre içerisinde başta yarımadayı kuşatan RES faaliyetleri olmak üzere, balık çiftlikleri ve taş ocaklarına karşı yürütülen mücadelenin önderliğini yapan İpar Buğra 61 yaşındaydı. Karaburun Yarımadası’nda Rüzgar Enerji Santralleri yatırımları sürecinde açılan 11 dava, taş, mıcır, maden ocakları davaları ve balık çiftliklerine karşı verilen mücadelede pek çok emek harcadı. Buğra’nın cenazesi dün öğle namazının ardından Karaburun’da ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

MÜCADELESİ IŞIK OLACAK

Yaşamının son evresine kadar Karaburun’daki ekoloji mücadelesini bırakmayan, Karaburun’un özel çevre koruma alanı ilan edilerek RES istilasından kurtarılması için çabalayan Buğra O.D.T.Ü. İdari İlimler Fakültesi İşletmecilik Bölümü mezunuydu. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı, İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri’nde Dış Ticaret Müsteşarlığı Denetçisi olarak görev yapan Buğra, OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde Müşavirlik İsrail, Mısır, Avrupa Birliği Haksız Rekabetin Önlenmesi Uygulamaları Müzakereleri gibi birçok uluslararası görevde bulundu. Güney Afrika Cumhuriyeti, Meksika, Çin Halk Cumhuriyeti Pazara Giriş Çalışmaları Çeşitli Ülkelerde uluslararası fuarlarda yer alan Buğra, Türkiye katılımının denetlenmesi ve Brüksel, AB Ortak Tarım Politikaları Eğitimi çalışmaları içinde de yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.