TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“El birliği ile çalışacağız”

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Mardinliler Eğitim ve Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Rasim Kahraman’ı ziyaret etti. Ziyarette işsizlik, eğitim, sağlık, uyuşturucu ile mücadele ve kalifiye eleman yetiştirilmesi konuları ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“El birliği ile çalışacağız”

NİLGÜN TAZE

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Mardinliler Eğitim ve Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) Başkanı Rasim Kahraman’ı ziyaret etti. Ziyarete Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Konak AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Eski İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Yılmaz, Konak Meclis Grup Başkan Vekili Sait Başdaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mafuz Aydoğdu, Midyat Derneği Başkanı Abdülkadir Akyol, İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği Başkanı Erdal Ataklı, Buca AK Parti Meclis Üyesi Seyfettin Alptekin, Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Muhittin Kanatlı, Mardinliler Dernek başkanı İsmail Bedir, Ziyaretliler Dernek Başkanı Rıfat Arı, STK temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda Mardinli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MARVAK Başkanı Rasim Kahraman, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çalışmaları takdir ediyorum çünkü Müslüman ülkeleri dünyada temsil edebilen tek isim. Bu gerçeği sadece Türkiye değil dünya da biliyor ve bu hazmedilemiyor. Sataşmak isteyen ve Türkiye’nin gelişmesini istemeyen ülkelerin kimler olduğunu biliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi bir milat oldu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı davet etmesiyle herkes sokağa döküldü. Biz dünyaya hep birlikte bir ders verdik. Rahmetli eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Adnan Kahveci ve Eşref Bitlis’e neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’de sağlık alanında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Eğitimde de sadece zengin olanlar iyi bir eğitim alırken yoksul insanlar çocuklarını yeterli kalitede okutamıyorlar. En büyük sorunumuz ise işsizlik. Bu sorunlarımız çözülebilirse çok daha mutlu bir toplum oluşacaktır” açıklamasını yaptı.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise, “Sayın vekilimiz o kadar aktif ki onu bir Karabağlarda bir Konak’ta ve İzmir’in çok değişik yerlerinde görebiliyoruz. Hemşerilerimizin çeşitli alanlarda siyasetçilerden beklentileri var ve bu beklentilerin çözüme kavuşabilmesi için çok çalışıyorlar” dedi. Konak AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım da, yeni bir seçimin ufukta görünmemesine rağmen milletvekillerinin sürekli sahada çalıştıklarını ifade ederek, “Ben 2.5 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum ve referandumla birlikte 3 seçim ve bir darbe girişimi atlattım. Salı günleri benim halk günüm ve vatandaşlarımızdan gelen taleplerin yüzde 80’i işsizlik ile ilgili. Halk Eğitim Müdürlüğümüzle görüşerek kalifiye elemen yetiştirecek usta öğreticiler bulmaya karar verdik. Binin üzerinde farklı branşlarda eğitim verilebiliyor. Üniversite mezunu olup atanamayan arkadaşlarımızı bize gönderebilirseniz belirlenen dallarda gençlerimiz yetiştirebilir böylece hem kendileri hem de eğittikleri insanlar bir iş sahibi olabilirler” ifadelerini kullandı.

İŞKUR İYİ ÇALIŞIYOR

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, seçimlerde Mardinlilerin kendilerine büyük destek verdiklerini ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hep birlikte ve el birliği ile çalışacaklarını belirterek, “Bize gelen talepleri 6-7 danışmanla birlikte çözmeye çalışıyoruz ancak en büyük iş yerele düşüyor. Bizler sadece taşeron alanında bir şeyler yapabiliyoruz. Sağlıkta da alan çok daraldığı için çok fazla yerleştirme yapamıyoruz. Bize gelen vatandaşlarımızı İŞKUR’a yönlendirdiğimizde bizi yanlış anlamasınlar çünkü İŞKUR artık çok iyi çalışıyor. Eğitim konusuna da değinmek istiyorum çünkü bende bir TEOG çocuğu babasıyım. Eğitim devamlı değişim ve gelişime açık bir alan ve bu nedenle de sürekli olarak değiştirilmesi gerekiyor. Dünyadaki en iyi eğitim sistemine sahip olan Finlandiya’da dahi 4 yılda bir eğitim sistemi değiştiriliyor” açıklamasını yaptı.

“AYIRIM YAPMIYORUZ”

Başka partilere oy verdiği halde kendisine gelen ehliyetli, mesleğinde kendisini ispatlamış olan vatandaşlara da ayırımcılık yapmadan hak ettikleri atamaları yaptıklarını açıklayan Sürekli, şu ifadeleri kullandı: “Bizler partizanlık yaparak kimsenin hakkını yememeye çalışıyoruz. imkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen imkanlarımız kısıtlı. Bizler çalışmaktan sorumluyuz sonuç ise Allah’a ait. Eğer Büyükşehir Belediyesini alabilirsek işsizliğin minimum seviyeye düşeceğine inanıyorum. Ayrıca eğitimde TEOG’un kaldırılmasından yana olduğumu da belirtmek istiyorum. Çocuklar ve veliler olarak bizler büyük stres yaşadık.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Uyuşturucu satışlarına emniyet görevlileri tarafından göz yumulduğunu, gözlerinin önünde defalarca uyuşturucu satışı gerçekleştirilmesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını söyleyen bir vatandaşa hitaben Sürekli, “Bu meseleye Sayın Cumhurbaşkanımızda el attı. İç kesimlerden satışların desteklendiğini biliyoruz. AMATEM’lerin İzmir’de sayıca yeterli değil. Emniyet konusunda da tespitlerinizde haklısınız. Biz bu konu üzerine de yoğun mesai harcıyoruz ancak bir şeylerin köklü olarak değişebilmesi için biraz zamana ihtiyacımız olacak. Narkotike yapılan atamalarla ilgili konu bana ait. Bu önemli bir konu ve biz siyasiler bu konuda gereken her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.