TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elma buzlanmayı önlüyor!

Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Koordinatörü Ergün Günan, kış aylarının gelmesiyle birlikte hem şoförlere hem de yayalara trafikte daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 10:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Elma buzlanmayı önlüyor!

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Koordinatörü Ergün Günan, havaların soğuması, kar ve yağmur yağışlarının artması sebebiyle araç sahiplerine uyarılarda bulundu.

Günan, “Mutlak suretle sürücülerimiz yolda hız limitlerini düşürmeliler. Bu oran yağmurla beraber şehir içerisinde 50 km/saat ve 30km/saat limitinde olmalıdır. Şehirler arasında da bu oran verilen limite göre 30 km/saat daha düşürülmelidir. Yağmur sonrası ayaz ile birlikte gerçekleşen gizli buzlanma dikkate alınarak hareket edilmedir” dedi.

LASTIĞİNİZİ MEVSİME UYGUN HALE GETİRİN

Araçlarda mutlaka kış lastiğinin kullanılması gerektiğinin altını çizen Günan, “Kış lastikleri normal lastiklere göre; suyu üzerinde tutmayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu sebeple kış lastiği takılmalıdır. Hava basıncında herhangi bir oynama yapılmamalıdır. Fabrika değerleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı araçlarda yük artımına göre arka lastiklere düşük oranlarda hava basılabilir. Bu durumda aracın özelliğine göre değişkenlik gösteriyor" diye konuştu.

ARACIMIZDA NELER BULUNMALI?

Zorlu kış aylarında araçlarda bulunması gereken ekipmanlar hakkında bilgi veren Günan, “Takoz, zincir ve çekme halatı önem arz ediyor. Bunun dışında ilk yardım çantası aracınızda bulundurulması gereken ekipmanların başında geliyor. Battaniye ve su da aracınızda bulundurabileceğiniz materyaller arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

BUZLANMAYA KARŞI ELMA

Araçların ön camlarında gerçekleşen buzlanmaya karşı sürücülere yarım elma keserek ön cama uygulanması tüyosunu veren Günan, “Elma, bu duruma karşı birebirdir. Yarım elmayı kesip, ön cama sürerseniz araçta meydana gelebilecek buzlanmanın önüne geçersiniz" dedi.

ELLERİNİZİ CEBİNİZDEN ÇIKARTIN

Yayalara da uyarılarda bulunmayı ihmal etmeyen Günan, “Kaldırımlardan yürünmeli. Yaya geçitlerinden geçerken acele edilmemeli. Kar ve buzlanmanın olduğu alanda eller cebe konulmamalı. El, yürüyüşümüzde dengeyi sağlayan organdır. Yaşlılarımız, buzlu alanlarda uzun bir şemsiye veya baston desteği ile yürümeli" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.