TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de bitmeyen çalışma!

Ildır’ı Çeşme’ye bağlayan yol üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin içme suyu sağlamak için yürüttüğü boru döşeme çalışması yaklaşık 6 aydır devam ederken, bitmek bilmeyen çalışmalar esnafı ve yoldan geçen araçları mağdur ediyor

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşme’de bitmeyen çalışma!

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz sezonu açılırken, İzmir’in en gözde tatil beldelerinden Çeşme’yi Ildır’a bağlayan yolda İzmir Büyükşehir Belediyesinin içme suyu sağlamak için boru hattı döşemesi çalışmalarının uzun sürmesi, yol üzerinde taşımacılık yapan dolmuşları ve esnafı mağdur ediyor. Yaklaşık 6 aydır çalışmaların sürdüğünü belirten vatandaşlar, yetkililerin kendilerine çalışmaların 15 Mayıs’ta son bulacağını söylediğini fakat son bulmadığını dile getirdi. Araçların geçişi sırasında her yerin toz duman altında kaldığını söyleyen esnaf, yolda yapılan çalışmalar için doğru dürüst bir işaretleme bile yapmadığını iddia ederek, mağduriyetlerinin artık giderilmesini istediklerini ifade etti.

“15’İNDE BİTECEKTİ”

Boru döşeme işinin 6 aydır devam ettiğini ifade eden Mesut Durmaz isimli bir vatandaş, esnafların, yol üzerinde taşımacılık yapan dolmuşların ve bu yolu sürekli kullanan araçların mağdur edildiğini ifade etti. Mesut Durmaz, “Havalar iyice ısınınca bu yol daha aktif bir şekilde kullanılmaya başladı. Yol üzerinde birçok esnaf, araçların geçişi sırasında ortaya çıkan tozdan etkileniyor. Araçların alt takımları desen hepsi zarar görüyor. Yolda taşımacılık yapan dolmuş hatları da bu işten mağdur edildi. Bir arkadaşımız bu iş ile ilgilenen İZSU’nun müdürüyle konuştuğunu ve çalışmaların 15 Mayıs’ta biteceğini söyledi ama hala bitmedi” ifadelerini kullandı.

“ELİNİZİ ÇABUK TUTUN”

İZSU’nun çalışmaları ağırdan aldığını iddia eden bir başka vatandaş ise, “Çalışmalarda tam bir başı bozukluk var. Adamlar istediği zaman yolu kesiyor, istediği zaman birleştiriyor. Doğru dürüst bir işaretleme olmadığı da açık. Koca kış geçti aradan bitmedi. Artık yaz geldi. Bu yol daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Çalışmalar bu şekilde ağır ilerlerse, birçok insan mağdur edilmeye devam edecek. Yetkililere sesleniyoruz. Ellerini çabuk tutup, bir an önce bu çalışmaları bitirmelerini talep ediyoruz” dedi.

Öte yandan sosyal medyada da vatandaşların yoldaki düzensiz çalışmalara tepki gösterdiği görüldü. Bazı vatandaşlar, Ildır-Şifne yolunun delik deşik olduğunu, çalışma yapılan yolların iyice daraldığını ve su şebekesinin her yerinden su aktığını öne sürerek, yetkililerin hizmet anlayışını sorguladığı gözlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.