TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emlak satışları rekor kıracak

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, 2018 yılında yerelde satışların rekor kırarak 1 milyon 700 bin düzeyine çıkmasını beklediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Emlak satışları rekor kıracak

ONURHAN ALPAGUT

İzmir’de emlak sektörünü değerlendiren İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, 16 Nisan Referandum sürecinin bitmesiyle beraber belirsizliğin kalktığını belirterek, “Referandum sonrasından bugüne geldiğimizde, inşaat sektöründe projeler raftan indi ve uygulamaya konuldu” dedi.

2016’da 1 milyon 600 bin satışla rekor kıran emlak sektörünün 2018’de 1 milyon 700 düzeyine çıkacağını ön gördüklerini söyleyen Akgün, “2016 yılındaki hain darbe girişimi sonrasında Türkiye’de bir yıl içerisinde ciddi bir şekilde ekonomik değişimler yaşandı ve ülkenin ekonomik gücü ortaya çıktı. Türkiye ekonomik olarak özgüvenini yenilemiş oldu. Türkiye’de ilk çeyrekte büyümenin yüzde 5 olduğu, sanayide yüzde 5.3 olması ve kredi derecelendirme kuruluşlarının 4.3 büyümeyi ortaya koymasıyla, Ortadoğu’da savaş rüzgarları esmediği sürece 2018 yılında özellikle inşaat ve konut sektöründe Türkiye’nin altın çağını yaşayacağını ve konut satışlarında 1 milyon 700 bin seviyesine çıkacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

KONUT FİYATLARI ARTTI

Referandum sürecinin sonlanmasıyla birlikte emlak sektöründe belirsizliklerin ortadan kalktığını ifade eden Akgün, “16 Nisan sonrasında sonucun ne çıkacağı belirsizliği özellikle inşaat sektöründe bir yavaşlama söz konusuydu. Referandum sonrasında bugüne geldiğimizde, inşaat sektöründe projeler raftan indi ve uygulamaya konuldu. Fiyatlar konusunda da demire yapılan zamlar ve doların yükselmesinden sonra rakamlar yansımaya başladı. Özellikle yeni yapılan konutlarda fiyatlar oldukça yüksek. 2016 ve 2017 aralığında bizim öngörümüz rakamların eylül ayına kadar olan süreçte artıştan bahsettik. Bir yıl aralığında fiyatların yüzde 30’un üzerinde değişmesini bekliyorduk. Bu gerçekleşiyor” dedi.

ARSA MALİYETLERİ

Artan arsa maliyetlerinin konut fiyatlarını da etkilediğini sözlerine ekleyen Akgün, “Arsa maliyetleri yüzde 10-15 düzeyinde arttı. Bununla beraber konut fiyatları da yüzde 30-40 arasında bir artış gerçekleşti. Bir yıl önce 250 bin lira olan dairenin fiyatı 350 bin liraya çıktı. 300 bin liraya satılan bir daire 450 bin liraya kadar yükseldiğini biliyoruz. Şu anda inşaat sektöründe bir ivme söz konusu. Yeni projeler gündemde ancak arsa yok. Yerel yönetimler bu konuda çaresiz kaldı” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.