TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En yardımsever gardırop

Geleneksel Ege Çağdaş Eğitim Vakfı İkinci El Kermesi eğitime destek için dün ve önceki gün düzenlendi. Her yıl olduğu gibi kermese yine İzmir Türk Koleji, Bahattin Tatış Kampüsü Uşakizade Köşkü ev sahipliği yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En yardımsever gardırop

SULTAN GÜMÜŞ

On yılı aşkın bir süredir yaz - kış sezonunda İzmir’de en şık giyinen hanımlar dolaplarını revize ederken eğitimi düşünüyor. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ve İzmir Türk Koleji’nin ortaklaşa organize ettikleri, hazırlıkları aylar süren EÇEV Kermesi’ne bağışlanan özel markalı ürünler her yıl onlarca öğrenciye burs oluyor. Bu yıl da düzenlenen kermes dün ve önceki gün Bahattin Tatış Kampüsü Uşakizade Köşkü’nde gerçekleştirildi. Vintage kıyafetlerin ön planda olduğu kermese katılım oldukça yoğundu. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ikinci el kermesi önceki gün Uşakizade Köşkü’nde saat 12’de kapılarını on dördüncü kez ziyaretçilerine açtı. Abiyeler, takım elbiseler, paltolar, ceketler, çantalar, süs eşyaları ve küçük ev eşyalarının yer aldığı kermeste dünyaca ünlü yerli ve yabancı markaların ikinci el ürünleri uygun fiyatla satışa sunuldu.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kermesten elde edilen gelirle Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın desteklediği üniversite öğrencilerine burs veriliyor, maddi olanakları kısıtlı daha çok sayıda öğrencinin çağdaş eğitim fırsatlarıyla buluşmasına olanak yaratılıyor. Kermese bağışçı olarak katkıda bulunan pek çok firmanın etiketli ürünlerinin de yer aldığı kermes bu yıl da büyük ilgi gördü. Kermeste ürünler temiz, ütülü ve kullanılmaya hazır halde satışa sunuldu. Başlangıçta her yıl bir gün süreyle düzenlenmekte olan kermes, yıllar içinde gördüğü yoğun talep nedeniyle, bir süredir ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere yılda iki kez ve ikişer gün süreyle düzenleniyor.

CİDDİ BİR BAĞIŞ

EÇEV Genel Sekreteri Şule Keskiner, düzenlemiş oldukları kermese dair şunları ekledi: “Çok başarılı bir organizasyon. Tamamıyla gönüllü bir ekip var. İkinci el kermes konusunda uzmanlaşmış bir ekip. Çok özverili çalışıyor arkadaşlarımız. Ekibimiz ciddi bir kaynak desteği yaratıyorlar. Biz kamu yararına destek veren bir vakıfız. Bu çok önemli bir statü. Çünkü her derneğin, her kurumun sahip olmadığı bir ayrıcalık bu. Biz bize gelen bağışların dışında kaynak yaratmak durumundayız. Çünkü büyük mal varlıkları olan bir vakıf değiliz. Tamamen bağışlarla faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Faaliyetler sayesinde burs verdiğimiz öğrencilerin fonuna ciddi bir bağış gidiyor. Her sene kermesin gelirine göre 30 ve 40’ları bulan üniversite öğrencilerine eğitimlerine devam etme fırsatı veriyoruz. Eğitim yolculuklarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Alışverişe gelenler mutlulukla ayrılıyorlar ve telefonlarımız hiç susmuyor. Kermes organizasyonu İzmir dışında yok.”

Keskiner, “Vakıftaki çocuklar hem kulüp çalışmalarına katılıyor, sanat, kültür, bilim çalışmalarına eşlik ediyorlar hem de gelip derslerini yapıyorlar, serbest etkinliklere katılıyorlar. Bizim onlara kazandırmaya çalıştığımız değerleri alabilecekleri ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’de daha birçok bölgede yer edinmek vizyonumuz arasında. Çağdaş eğitime destek olmak hepimizin vatandaşlık görevi. Yıllar ilerledikçe hem eşya veren bağışçı hem de alanlar git gide çoğaldı. O bizi çok mutlu ediyor. Zamanla daha kaliteli daha üst düzey giysiler gelmeye başladı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.