TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler Mardin’de anıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mardin’de iki tören gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelliler Mardin’de anıldı

ADNAN AVUKA/MARDİN

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mardin’de düzenlenen törenlerden birisinde, AK parti kadın kolları ile Mardin Sakatlar Derneği bir araya geldi. Burada engellilere özel olarak araç dağıtımı yapıldı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu ve Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk ile yönetim kurulu üyelerinde hazır bulunduğu törende engelli aileleri de hazır bulundu. Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, “Derneğimize 14 bin 314 kişi kayıtlıdır. Dernek olarak girişimlerimiz sonucu 390 kişiyi işe yerleştirdik. Temennim bu sayının artmasıdır” dedi.

MOVA PARK’TA DUYGULU ANLAR YAŞANDI

3 Aralık DünyaEngelliler Günü sebebiyle düzenlenen diğer etkinlikte ise, Mardin Valiliği ile Kızıltepe Kaymakamlığı ve STK’lar, Mova Park Düğün Salonu’nda toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma gerçekleştiren Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilere karşı sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor. Gözlerimizin görmediğini, doğadaki bin bir rengi göremediğimizi ya da yürüyemediğimizi, gönlümüzce koşamadığımızı, fikirlerimizi ifade edemediğimizi, tek başına yemek yiyemediğimizi, güzel şarkıları dinleyemediğimizi, sevdiklerimizin sesi duyamadığımızı hiç düşündünüz mü? Bugün karşınızda bulunan biz engeliler her gün böyle yaşıyoruz. Engellilere daha fazla dikkat etmeli ve ilgi göstermeliyiz. Onların sorunlarının çözümü konusunda yapılan çalışmalara yardımcı olmalıyız” dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise yaptığı konuşmada, “Benim de bir engeli oğlum vardır işte şu anda karşımdadır. Bir baba olarak engellileri ne kadar sevdiğimi bilemesiniz. Her bakışımda sadece oğlum için değil tüm engeller için içim sızlıyor, kahroluyorum, gözyaşlarımı tutamıyorum. Ben bir yazarım en büyük isteğim ve yapmayı planladığım şey bir engeli ile ilgili kitap yazmaktır. Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’daki ziyaretlerimizde balık gölüne bakarak şiirler yazdım. Engelli ile balıklar arasındaki farklıkları anlattım” diyerek uzunca bir şiir okudu.

 Mardin Valisi Mustafa Yaman yaptığı kısa konuşmasında ise şöyle seslendi: “Orhan Bey’in bir engelli ve Urfa’daki balıkların arasındaki istikametleri anlattı çok duygulandım. Engelli insanlarında yanlarında olmak insanı bir görev olduğu gibi bir milli görevdir. Bu görevi hükümetimiz layıkıyla üzerinde durarak engeli kardeşlerimizin yanında var oldu. Ve var olmaya devem etmektedir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.