TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere destek oluyor

Aracının motoruna sıkışan kedinin ayaklarının ezildiğini fark edip, bu durumdan etkilenerek, yüzlerce engelli hayvana yürüteç yapan Hasan Kızıl, şimdi de elleri olmayan çocuklar için çabalayacak

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engellilere destek oluyor

Mardin’in Derik İlçesi’ne bağlı Kızıl Köyü’nde ikamet eden 22 yaşındaki Hasan Kızıl’ın hayatı, aracının motoruna sıkışan kedinin ayaklarının ezildiğini görmesiyle değişti. Bu durumdan etkilenen Kızıl, yüzlerce engelli hayvan için yürüteç yaparak, hayata tutunmalarını sağladı. Yakın bir zamanda ise sokakta oynayan bir çocuğun ellerinin olmadığını fark eden Kızıl, bu kez kolları, engelli çocuklar için sıvadı. Mekanik el tasarlamaya başlayan Kızıl, işin üstesinden gelirse bunları da engelli çocuklara ücretsiz olarak verecek.

“ENGELLİ ÇOCUKTAN ETKİLENDİM”

2,5 yıldır engelli hayvanlar için ücretsiz yürüteç ve protezler tasarladığını anımsatan Kızıl, yeni projesinin çocuklar için olduğunu belirtti. Yolda yürürken yakar topu oynayan çocuklar arasında bir eli olmayan kız çocuğunun topu kavrayamadığı için elinden düşürdüğünü fark ettiğini ve bu duruma çok üzüldüğünü anlatan Kızıl, “Eksik bir şeyler olduğunu fark ettim ve artık neden çocuklar için bir şeyler yapmadığımı düşürdüm. Bana hediye olarak 3D printer verilmişti. Bununla çocuklara mekanik el yapmayı düşündüm. Bunu eller takıldığı zaman çocuklar su kabını, şişesini, bardağını her şeyi alabilecek” dedi.

“ÜCRETSİZ VERECEĞİM”

Projesine, engelli nüfusunun fazla olması nedeniyle Mardin’de başladığını dile getiren Kızıl, “Geçen engelli bir çocuğa verdim tasarladığım eli. O an kaybettiğini geri kazanır bir his geldi ona. Hemen su şişesini ve elimdeki telefonu almıştı ve kendini süper kahraman gibi hissetmişti. Bunlar tamamen ücretsiz olacak. Çünkü çocukların o anki mutluluğunu görünce aşırı mutlu oluyorum ve bunun parayla olmayacağını düşünüyorum” ifadelerinde bulundu. (İHA/MARDİN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.