TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelsiz raket Litvanya yolcusu

İzmirli tekerlekli sandalye tenisçisi Nurşen Şen, nisan ayı sonunda Litvanya’da gerçekleştirilecek Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda milli takım forması giyerek Türkiye’yi temsil edecek

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelsiz raket Litvanya yolcusu

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’de yaşayan 38 yaşındaki Nurşen Şen, bebekken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hayatına koltuk değnekleriyle devam etmek zorunda kaldı. Engeline rağmen asla eve hapsolmayan Şen, her zaman sporla iç içe yaşadı. 5 yıl önce tenisle tanıştı. Önce milli takıma girme başarısı gösterdi, sonra yurtiçi ve yurtdışı turnuvalarında dereceler aldı. Şimdi ise gözünü 2020’deki Tokyo Paralimpik Oyunları’na dikti. Ama ondan önce bir hedefi daha var. Geçtiğimiz günlerde Kültürpark Tenis Kulübü’nde düzenlenen TBESF Tekerlekli Sandalye Tenis Klasman Turnuvası’nda tek bayanlarda ikinci, çift bayanlarda birincilik kazanan İzmirli sporcu; nisan ayı sonunda Litvanya’da gerçekleştirilecek Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda milli takım forması giyerek Türkiye’yi temsil edecek. Şen, turnuvadan madalyayla dönebilmek için haftanın beş günü yoğun bir çalışma sürdürüyor.

SIKI HAZIRLANIYOR

Yaklaşık 3 ay önce Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi’nde çalışmaya başlayan 38 yaşındaki Nurşen Şen, aynı zamanda yoğun bir antrenman programı ile turnuvalara hazırlandığını belirterek, “Tenis turnuvalarımız başladı. Bundan sonra antrenmanlarımızı daha da sıklaştıracağız. Antrenmanlarımı haftanın 5 günü Kültürpark Tenis Kulübü’nde yapıyorum. 20’li yaşlarımda tekerlekli sandalye basketbolu da oynadım. Ama tenisi çok seviyordum. Tenis maçlarını hep takip eder, televizyondan izlerdim. 5 yıldır Kültürpark Tenis Kulübü’nde oynuyorum. Burada doğdum, burada kendimi gelişiyorum. Umarım daha güzel yerlere geleceğim. Hep sosyal yaşamın içinde oldum. Evde durmayı hiç sevmedim. Ama tenis hayatıma girdikten sonra daha çok sosyalleşmeye başladım. Yürüyorum, koşuyorum, yüzüyorum. Sporun her dalıyla ilgilenmeye çalışıyorum. 2014 yılında milli takıma girdim. Teklerde, çiftlerde şampiyonluklarım ve ikinciliklerim var. Geçtiğimiz günlerde Kültürpark Tenis Kulübü’nde düzenlenen TBESF Tekerlekli Sandalye Tenis Klasman Turnuvası yapıldı. Orada teklerde ikinci, çiftlerde birinci oldum. Teklerde ikinci olduğum için biraz üzüldüm. Ama güzel bir karşılaşmaydı” dedi.

İKİ KAT PAHALI

Engelli sporcuların yaşadığı sıkıntılara değinen Şen, “Tenis zaten yeterince pahalı bir spor. Ama tekerlekli sandalye tenisi daha da pahalı. Turnuvalara katılım bedeli, konaklama, yol ve yemek masrafı var. Özel hocalarımızın ücretleri var. Malzeme ücretleri var... Bunları kendimiz bir yere kadar karşılayabiliyoruz. Milli takımın verdiği destek kısıtlı kalıyor. Yalnızca engelli bireyler değil, herkes spor yapmalı. O zaman hayat daha canlı ve yaşanabilir hale geliyor. Engelli insanlar eve hapsolmuş durumda. Bunun nedeni öncelikle mimari engeller. Bunlar yavaş yavaş aşılıyor. Yavaş yavaş herkes farkındalık kazanmaya başlıyor. İzmir’de yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum. İzmir bu anlamda çok daha önde. İnsanların beyninde daha fazla farkındalık var” şeklinde konuştu.

HAYALİ OLİMPİYATLARA KATILMAK

Turnuvalarda gösterdiği başarılardan dolayı Litvanya ve Antalya’da düzenlenecek olan uluslararası tekerlekli sandalye tenis turnuvalarında milli forma giyecek olan Şen, şunları söyledi: “Dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek için uluslararası tüm turnuvalara katılmamız gerekiyor. Buralardan aldığımız puanlarla paralimpik oyunlara katılma hakkı elde ediyoruz. Hedefim 2020 yılında Tokyo’da yapılacak Paralimpik Oyunları’na katılmak. Her sporcunun hayali olimpiyatlara katılmaktır. Bir gün orada bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Turnuvalardan güzel puanlar alarak olimpiyatlara katılma şansımı artırmak istiyorum. Bunun için haftada 5 gün hoca eşliğinde çalışıyorum. 2 gün ise fitness yapıyorum ve koşu parkurunda tekerlekli sandalye ile koşuyorum. Bu ayın sonunda Litvanya’ya gideceğim. Milli takım formasıyla uluslararası turnuvada yarışacağım. Turnuvada Türkiye’yi temsil edecek olan iki kadın sporcudan biriyim. 10-20 Mayıs tarihleri arasında ise Antalya’da olacağım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.