TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şengül dönemi başladı

AK Parti İzmir İl Başkanlığına atanan Aydın Şengül, görevi Bülent Delican’dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Şengül, “Oy almak için değil insanların gönlünü almak için siyaset yapacağız” açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şengül dönemi başladı

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreni ile AK Parti İl Başkanı olarak atanan Aydın Şengül, görevi eski başkan Bülent Delican’dan devraldı. Devir teslim törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, ilçe belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin 15 yıldan bu yana kendi içindeki değişimlerde kavga ve gürültüye mahal vermeden istişare yolunu esas alan bir kültürü Türkiye siyasetine kazandırdığını söyledi. İzmir açısından tarihi bir günün yaşandığına dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bu hayırlı günü 2019 seçimleri noktasında önemli bir milat olarak görüyorum. Gerçekten 15 yıldan bu yana AK Parti Türkiye’de bir kültür oluşturdu. AK Parti, kendi içindeki değişimi değişimini hiçbir şekilde kavgaya gürültüye mahal vermeden istişare kültürünü en üst noktada uygulamak suretiyle huzurlu, istikrarlı bir arzda yapma kültürünü Türk siyasetine kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde rakip siyasi partide mahalle, il ve ilçe delege seçimlerinde ciddi bir kavganın, tartışmanın olduğunu gördük. Ama bizde bu değişimler coşkulu törenlerle gerçekleştiriliyor. İzmir’de yüzde 17 olan oy oranımız yüzde 30’lara tırmandı. Bunu çok daha yukarılara götürmek vazifemiz. Bu değişimleri mevki değil hizmet değişimi olarak görüyoruz. Bu takım oyununda her birimiz en iyisini yaparak inşallah sonuçlar almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“DURMAK YOK YETERİNCE DİNLENDİK”

Yeni İl Başkanı Aydın Şengül ise yaptığı konuşmada, Bülent Delican’a ve daha önce partide il başkanlığı yapanlara teşekkür etti. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Şengül, şunları kaydetti: “Şu anda bu makamın üzerime yüklediği ciddi sorumluluğun farkındayım. Dün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu görevi bana verdiğinde gözlerime bakarak şunu söyledi: ‘Çok şey söylememe gerek yok, sen ne yapacağını biliyorsun’. Gözlerinde hala o mücadele azmini görmek beni daha da heyecanlandırdı. Bu makamların gelip geçici olduğunun farkındayım. Önemli olan bu makamlardan ayrıldıktan sonra hoş seda bırakabilmek. Ben herkesin kalbine, samimiyetine ve iç dünyasına bakacağım. Samimi olup herkese yüreğimizi açacağız. Bizleri aldatmaya çalışanlarla yollarımızı ayıracağız. Belki bu görevi bizden çok iyi yapacak arkadaşlarımız da vardı ama elimden gelen gayreti göstereceğim. İyi şeyler yaparsam destek olun kötü şeyler yaparsam da beni uyarın. Hepiniz birer Aydın Şengül, il bakanı olun. Ben tek başıma çok şey yapamam ama hep birlikte İzmir’de çok şeyi değiştirebiliriz. Her şeyi istişare ederek, samimiyet içinde egodan arınmış şekilde elimizden geleni yapacağız. Artık durmak yok, yeterince dinlendik. Şimdi enerjimizi harcama zamanı. Biz insanlardan oy almak için değil insanların gönlünü almak için siyaset yapacağız.”

“MİLLETE HİZMET İÇİN”

İzmir’de 4 yıl görev yaptıklarını hatırlatan Bülent Delican, “2014 yılında bir Cuma günü görevi devralmıştım. Şimdi bu şanlı ve onurlu görevi siyasete beraber başladığım Aydın Şengül’e devrediyorum. 15 yıldır siyaset yaptığım süreçte tabi ki son 4 yıla baktığımızda birçok büyük badireler atlattık 4 büyük seçim yönettik, sorumluluğunu aldık. İki il başkanlığı binası değiştirdik. Birçok siyasi badireler atlattık ama en başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere her türlü sorunun üstesinden geldik. Asla partimizin boynunu eğdirmedik, hiçbir zaman da eğdirmeyeceğiz. Makamlar mevkiler geçicidir, millete hizmet için makamlar kalıcıdır. Biz de bir hoş seda bırakabildiysek ne mutlu bize. Bizler gönülle çalışan insanlarız. Buna devam edeceğiz. Aydın Şengül Başkanımın da bu çizgide devam edeceğine inanıyorum. Birlikte siyaset yaptığım bir arkadaşıma bu görevi bırakmak benim için büyük mutluluk. Bu görevi alnımın akıyla, gönül rahatlığıyla Aydın Şengül Başkanımıza teslim ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.