TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erbaş’tan anlamlı ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, beraberindeki heyetle Hakkari’de bulunan Fatihler Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 Erbaş’tan anlamlı ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindeki heyeti Hakkari’de bulunan Fatihler Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz karşıladı. Askerlere akşam namazını kıldıran Erbaş, namazdan sonra askerlerle birlikte yemek yedi. Erbaş, burada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erbaş yemek esnasında yanında bulunan Jandarma Uzman Çavuş İhsan Ocakdan’ın amcası İsmail Ocakdan ve Jandarma Er Gökber Kublay’ın babası Abdurrahman Kubilay’ı telefonla arayarak görüştü. Başkan Erbaş, bu milletin şehit, gazi torunları olduğunu ifade ederek, “Vatan, bayrak, ezan, devlet deyince hiçbir engelden korkmadan sakınmadan koşan milletin çocuklarıyız” dedi. Asker sivil herkesin gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içmeye hazır olduğunu belirten Erbaş, “Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Bayrağımız şehitlerin kanı üzerinde yansıyan hilal ve yıldızdan oluşmaktadır. O bayrağımıza her baktıkça bize şehitliği hatırlatmaktadır. Bize vatanın ne kadar mukaddes olduğunu hatırlatmaktadır. Vatan sevgisinin imandan geldiğini bize hatırlatmaktadır” ifadelerini kullandı. Erbaş, askerlerle birlikte yediği yemeğin hayatında yediği en lezzetli yemeklerden birisi olduğunu belirterek, “Yemeklerin lezzeti, o yemekleri paylaşan insanların güzelliklerinden ortaya çıkıyor. Sizlerin güzelliği, sizlerin sevgisi, kalplerimizin birlikte atıyor olması bu yemeklerin lezzetini daha da arttırdı” ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİN BABA EVİNE ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca iki yıl önce Diyarbakır Sur’da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak’ın baba evini de ziyaret etti. Şehidin babası Salih Özatak’a başsağlığı dileklerini ileten Erbaş, okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra şehit için dua etti. Erbaş, Baba Özatak’a Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Ziyarete, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan Muslu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Başkanlığın üst düzey yöneticileri de katıldı.  İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.