TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Eğitim çıtamızı yükseltiyoruz

Münevver Öğretmen Ortaokulu Müdürü Yavuz Aslan Erdoğan, her geçen gün okullarında eğitim kalitesini yükselttiklerini belirterek, veli ve öğrenci seminerlerine büyük önem verdiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2017 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan: Eğitim çıtamızı yükseltiyoruz

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER 

Çiğli Münevver Öğretmen Ortaokulu rehberlik servisini aktif tutarak öğrenci ve velilerin sorun ve sıkıntıları ile yakından ilgileniyor. Çocukların gelişimi ile ilgili her konuda iletişimi sıkı tutan okul, aynı zamanda sorunlu ve boşanmış aile çocuklarına yakın ilgi ve destek sunarak kazanımlarını sağlıyor.

Sağlıklı teknoloji kullanımını öğreterek teknoloji bağımlılığından da çocuklarını uzak tutmaya çalışan okul, birlikte yapılan sosyal ve sportif aktivitelerin zamanı daha kaliteli bir şekilde doldurduğuna dikkat çekiyor.

Okul fiziki özelliklerinin yeterli olmadığını ve ek bina olarak inşa edildiği için derslik konusunda yetersiz kaldıklarını açıklayan Çiğli Münevver Öğretmen Ortaokulu Müdürü Yavuz Aslan Erdoğan, “Bir kütüphaneye, bilgisayar sınıfına ve öğretmenler odasına acil ihtiyacımız var. Öğretmen kadromuz ve öğrenci sayısı mevcut şartlar doğrultusunda yeterli ancak hizmetli sayımız yetersiz kalmaktadır. Velilere ve çocuklara yönelik seminerler okulumuzda düzenleniyor. Öğrencilerimize “Hızlı Okuma”, “Hafıza Geliştirme Teknikleri”, “Öğrenme ve Algılama Sorunları”, “Sınav Kaygısını Azaltma”, “Motivasyon” konulu seminerler düzenlendi. Velilerimize yönelik olarak ise “Anne Baba Çocuk İletişimi”, “Aile Olabilmek, Evli Olabilmek”, “Sorumluluk Duygusu Nasıl Kazandırılır?” isimli eğitimler verildi” dedi.

SAĞLIKLI VELİ TUTUMU

Velilerin çocuklarına karşı yeteri kadar ilgili olmadığını ve bölgenin ekonomik şartlarının yetersiz olması nedeni ile velilerin çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmekte zorlandığı bilgisini veren Erdoğan, “Bir çocuk için annesi ve babası dünyayı temsil eder. Bunu velilerimize kazandırmamız gerekmektedir. Anne ve babalar çocukları ile iletişimi yanlış kurmakta ve çocuklarının aile içinde bir birey olduğunu tam anlamıyla bilememektedirler. Çocuklarını yetenekleri dahilinde değerlendiremeyen velilerimizin otoriter bir aile tutumu sergiledikleri için çocuklarını fiziksel olarak darp ettiklerini dahi görmekteyiz” açıklamasını yaptı.

KİTABA KÜS KALMA

Okul olarak bugüne kadar hayata gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Erdoğan şunları söyledi:

“Okul olarak bu yıl hayata geçirdiğimiz en büyük projemiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı oldu. Bununla birlikte “Kitaba Küs Kalma Projesi” ve “Türkçemizi Koruyalım” projeleri okulumuzda hayat bulan projeler arasında yer alıyor. Okullarımız eğitim için çok önemli, vazgeçilmez ve yeri doldurulamayan kurumlar pozisyonundadır. Okulları örgün eğitim kurumları olarak nitelendirerek, onları yaygın eğitimden ayırırız. Bu ayırım aslında okulu daha yakından tanımak ve onunla özel olarak meşgul olmak kolaylığı sebebiyledir. Okullar kadar yaygın öğretim hizmeti yapan kurum var mıdır acaba?

Okullar, özellikle ilköğretim okulları vatandaşın ayağına kadar gitmekte, zorunlu oluşu sayesinde de yetişmekte olan yeni nesle ortak değerleri kazandırabilmektedir.”

ÖZ DEĞERLENDİRME

Ailelerin bir kısmının çocuklarının okula gitmesi ile onlarla birlikte okulun verdiklerinden etkilenerek yararlandığı bilgisini veren Erdoğan, “Değerler Eğitimi okulumuzda devam ediyor ve çocuklar üzerinde geri dönüşümü olumlu oldu. Sosyal etkinliklerimiz arasında Halk Eğitim Merkezinin velilere ve çocuklara yönelik hazırladığı kurslar bulunuyor. Bunlar arasında “Okuma Yazma Kursları”, “Hijyen Kursları” ve “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında açılan kurslar bulunuyor. Öğretmenlerimizin gelişimleri ile ilgili yapılan çalışmalar arasında ise, öğretmenlerimizin “Mesleki ve Kişisel Gelişimlerine Yönelik Çalışmalar”, “Öğretmenlerin Kişisel ve Mesleki Değer Gelişimleri”, “Öz Değerlendirme Yaparak Kendini Yenileme”, “Öğrencilere Değer Verme ve Onları Anlama” ve “Öğrencilerin Fikirlerine Yönelik Çalışmalar” yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

REHBERLİK HİZMETİ

Erdoğan, okul rehberlik servisinin imkanları dahilinde aktif durumda olduğunu belirterek, “Öğrenci ve velilerimizin sorun ve sıkıntıları ile rehber öğretmenlerimiz yakından ilgileniyorlar. Ne velilerimizle ne de öğrencilerimizle iletişimimizi koparmıyoruz. Onları çocuklarının eğitimi için sürekli okulumuza davet ederek eğitimin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Sorunlu ve boşanmış aile çocukları genellikle ya içlerine kapanık ya da saldırgan davranışlar sergileyebiliyorlar. Bu tarz bir öğrencilerim görev yaptığım okullarda bulunuyorlar. Bu durumda olan bir öğrencimin annesi ile konuştuktan sonra babasının onları terk ettiğini öğrendim. Çocuğumuzun bu travmasını okul rehber öğretmenimizin desteği ile kazanarak okul başarısını imkanlarımız dahilinde yükselttik” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ EĞİTİM

Velilere çocuklarını teknoloji bağımlılığından uzak tutabilmek için tavsiyelerde bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Tüm aile bireylerine boş vakitlerini evde geçirmek yerine sokağa çıkmalarını tavsiye ederim. Evde ise televizyonu kapalı tutup ailece sohbet etmek yada hep birlikte kendilerine kitap okuma zamanları yaratmaları hem kendilerinin hem de çocuklarının hayata daha irfan dolu gözlerle bakmalarını sağlayacaktır. İnternetin ise sadece bir amaç uğruna kullanılması gerektiğini tavsiye ediyorum. Eğitimde daha güzel sonuçlar elde edebilmek için ilk olarak etkili okullar üzerinde yapılan uluslararası araştırmaları, ikinci olarak ise eğitimde nitelik araştırmalarını incelerim. Bunları yaparsak daha başarılı bir eğitim sergileyebileceğimize inanıyorum.”

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platform olduğunu söyleyen Erdoğan, “Eğitim, hayatın ayrılmaz bir parçasıdır ve okulda, evde, kısacası zamandan ve mekandan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Burada amaç bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir” dedi.

YAVUZ ASLAN ERDOĞAN KİMDİR?

1973 İzmir doğumlu olan Yavuz Aslan Erdoğan, Büyük Çiğli İlkokulu, Alsancak Ortaokulu ve Karşıyaka Ticaret Lisesinde bitirdikten sonra üniversite eğitimini Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Dili Edebiyatı Bölümünü bitirerek tamamladı. 2001 yılında öğretmen olarak ilk görev yeri olarak Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne atanan Erdoğan, 2017 yılında Münevver Öğretmen Ortaokuluna müdür olarak görevlendirildi. Erdoğan evli ve 2 çocuk babası.

OKUL TARİHÇESİ

Okulumuz İzmir ilinin Çiğli İlçesi’ne bağlı Evka-5 Mahallesi’nde bulunmaktadır. 1995 yılında eğitim öğretime açılan okulumuzun kurucusu Münevver Özdemir'dir. İstanbul-Şile doğumlu olan Özdemir, 1940 yılında Karşıyaka Öğretmen Okulu’ndan mezun olmuştur. Türkiye’nin çeşitli okullarında 37 yıl görev yaparak okulumuzun adını aldığı saygıdeğer Münevver öğretmen 1977 yılında emekli olmasının ardından 2006 tarihinde vefat etmiştir. Kendi adını taşıyan eğitim kurumu oğlu Yüksek Mimar Mehmet Ali Özdemir tarafından projelendirilip, inşaatı gerçekleştirilerek Türk Milli Eğitimi’ne hibe edilmiştir. Okulumuzda 2009-2010 eğitim öğretim yılına kadar ikili eğitim yapılmaktaydı. 2010-2011 Eğitim öğretim yılından itibaren ise derslik sistemi ve normal öğretime geçilmiştir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.