TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’ın desteği bize güç kattı

Almanya'da Türklerin kurduğu Alman Demokratlar Birliği basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’ın desteği bize güç kattı

Parti kurucuları ile milletvekili adaylarının katıldığı toplantıda konuşan partinin Genel Başkanı Remzi Aru, "Bize destek veren Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a teşekkür ederiz. Desteği bize güç kattı" dedi. Aru, herkesin partisi olduklarını ifade ederek, 24 Eylül'de oy kullanma hakkı bulunan herkesi sandığa gitmeye çağırdı. Alman Demokratlar Birliği Partisi'ni engellemek için Almanya'nın elinden geleni yaptığını ancak hiçbir şekilde yılmadan yollarına devam edeceklerini söyleyen Aru, hedeflerinin 2019 yılındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başarılı olmak olduğunu belirtti.

“SEÇİMLER TECRÜBE OLACAK”

Partilerine yönelik yapılan yıpratma çabalarından bahseden Aru, “Partimizi kurulduğu günden bugüne çeşitli bahaneler ile engellemeye çalışıyorlar. Önce banka hesaplarımız kapatıldı, daha sonra partimizin ismi üzerinden davalar açıldı. Bu ortamda çalışmak çok zor. Almanya hukuk devletinden söz ediyor. Biz, böyle bir ortamda çalışıyoruz. Bazı şeyleri hafife almıyoruz. Bu davada ön safhada olan insanların sadece mali anlamda değil, hayati tehlikeleri bile var aslında. Bizi yasa dışı olaylara itmeye çalışıyorlar. Bunlara rağmen başarılıyız. Hedefleri bizleri ufak tefek bahanelerle yıpratmak. Ancak, ben ve arkadaşlarım yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Alman Demokratlar Birliği Partisi, herkesin partisi. Bugüne kadar bizimle yola çıkıp, bizi yarı yolda bırakanlar da oldu. Partimiz şu an hızlı bir şekilde büyüyor.

Aru, Alman Demokratlar Birliği Partisi'nin herkesin partisi olduğunu, sol-sağ ayrımı yapmadan herkesi kucakladığını belirterek, bazı kesimlerin partilerinin Erdoğan posteri kullanmasını eleştirdiğini ifade ederek, dün Almanya'da Erdoğan'ın hoş olmayan resimlerini çizenler ve TV programlarında hakaret edenleri hatırlatarak, “Erdoğan'ın posterini Almanya'da sadece KRV eyaletinde değil, keşke tüm Almanya sokaklarında asabilseydik” şeklinde konuştu.

"KADINLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Kadın milletvekili adayı Seyhan Dağlı ise, partisinin KRV eyaletinde kadın milletvekili olarak ilk hedefinin parti içerisinde kadınların sayısını daha da artırmak olduğunu belirterek, kadın seçmenlere büyük görev düştüğünü söyledi. Dağlı, “Politikada kadınlarımızı daha çok ön taraflara çekmek istiyorum. Kadınsız bir siyasi partinin başarılı olması çok zor. Kadın olmadan siyaset tam olarak hiçbir zaman olmaz. Kadınların çok şeyleri değiştirebileceğine inanıyorum. Özellikle kadın seçmenlere büyük görevler düşüyor. Ayrıca tüm kadınlarımızı partimize bekleriz. Biz, büyük bir aileyiz'' dedi. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.