TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan Mescid-i Aksa tepkisi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girişine ve ibadetine engel olan son günlerdeki tavrını şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, “Şu anda yapılan iş terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden alma girişimidir” dedi 

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’dan Mescid-i Aksa tepkisi 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, Kudüs’ün ilk Haçlı Seferlerinden bu yana Türk milleti olarak diğer Müslüman vatandaşlarla birlikte uğruna oluk oluk kan akıtıldığı mübarek belde olduğunu vurgulayarak, “Osmanlının elinden çıkmasıyla başlayan Kudüs’ün sıkıntılı günleri bölgede İsrail’in kuruluşuna yönelik hadiselerle birlikte adeta kabusa dönüşmüştür. Uluslararası hukuka göre meşruiyet elde etmiş, başkenti Tel Aviv olan İsrail, bizim de tanıdığımız diplomatik ilişki içinde olduğumuz bir devlettir. Ancak İsrail’in meşruiyeti kendisinin, Filistin’in ve Filistinlilerin haklarına gösterdiği saygı ölçüsünde anlamlıdır. Özellikle üç din içinde özel olan statüsüne, hele hele Mescid-i Aksa’nın ve Kubbet-üs Sahra’nın içinde bulunduğu harem bölgesinin mahremiyetine saygı duymayan bir İsrail en büyük zararı kendisinin göreceği tehlikeli bir yola sapıyor demektir” diye konuştu.

BARDAK TAŞMAYA BAŞLADI

Erdoğan, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini zorlaştırmak için her türlü yola başvuran İsrail yönetiminin harem bölgesini Müslümanlara yasaklayarak işi fiili işgale kadar götürmesinin bardağın taşmaya başladığının işareti olduğunun altını çizerek, “Buradaki amacın güvenlik kaygısı olmadığını, tamamen Müslümanları Mescid-i Aksa’dan tecrit etme niyetiyle hareket edildiğini İsrail’i ve bölgeyi bilen herkes kabul edecektir. Biz Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak imkan değil, iman meselesidir. Eğer İsrail elindeki silahlara, arkasındaki güçlere, yani imkanlarına bakarak böyle bir yola tevessül ediyorsa çok yanılıyor. Mescid-i Aksa’nın dört bir yanında şanlı bir direniş sergileyen Filistinli ve diğer milletlerden kardeşlerimizle bu zeminin dipdiri ayakta olduğunu cümle aleme ilan etmektedir. Buradan tüm vatandaşlarıma ve dünyadaki tüm Müslümanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. İmkanı olan herkes bulduğu her fırsatta Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyarak lütfen Kudüs’ü, Mecsid-i Aksa’yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize yardım göndersinler” şeklinde konuştu.

BATI’YA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı’yı Türkiye’ye karşı takındığı tutum dolayısıyla sert bir dille eleştirerek, “Almanyası, Hollandası bütün bunlar başta olmak üzere Türkiye’ye dair anlaşılmaz tutumun tezahür ettiği yere şahit oluyoruz. Meselenin aslına baktığımızda gördüğümüz şudur, Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa ne arzu ediyorsa ne talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki bize ne kadar haksızlık yapılıyorsa yapılsın, verilen sözler ne kadar çiğnenirse çiğnensin sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi, kendilerinin ajanları ülkemizde istedikleri gibi cirit atsınlar, buna mukabil biz hiçbir bir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye’nin Cumhurbaşkanına, bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler, böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

YPG’nin adının SDG olarak değiştirilmesine ilişkin konuşan Erdoğan, “Terör örgütünün Suriye’deki uzantısını isim değişikli oyunlarıyla koruma altına alıp, silahlandırırken itirazlarımıza kulaklarını tıkayanlar, biz kendimizi korumak için operasyon yaptığımızda var güçleriyle bağırıyorlar. Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle, bunlarla ilgili taleplerimize, ‘bu yargının konusudur’ diyen ama hiçbir dosyayı mahkemeye göndermeyenler kendileridir. Ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileridir. Sizdeki hukukta bizdeki guguk mu? Almanya’da Amerika’da yapılınca suç sayılan eylem Türkiye’de yapılınca niye bir özgürlük mücadelesine dönüşüyor? Ekonomi başta olmak üzere bel altı duruşlarıyla gerçek zihniyetlerini ifade ediyorlar. Bak Alman firmaları çekilir, şu ülkelerin firmaları çekilir, bu gidiş hayrı alamet değil. Biz bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye’deki yatırımlarıyla ters bir ilişkiye girmedik. Yüz yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarıdır. Bugünü kadar hiçbir rahatsızlıkları olmadı, İyi de kazanıyorlar, biz kazan-kazan esasına göre çalışıyor ama bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılırsınız ve siz kaybedersiniz” şeklinde konuştu. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.