TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan taşeron düzenlemesi açıklaması!

AK Parti grup toplantısında taşeron düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’dan taşeron düzenlemesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Rıza Sarraf davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bu davanın Amerikan kamuoyundaki yansımalarına baktığımızda ise bambaşka yansımalarıyla karşılaşıyoruz. Bir başka ifadeyle bu dava Amerikan iç siyasetinde malzeme olarak da algılanıyor. Bu fotoğraf bize şunu anlatıyor, ortada FET֒nün ve ana muhalefetin güdümündeki birtakım çevrelerin iddia ettiği gibi bir yolsuzluk soruşturması, davası yoktur. Amerika'daki davanın özünde de böyle bir iddia söz konusu değildir, zaten de olmaz. Nasıl 17-25 Aralık’ta yolsuzluk görüntüsü altında, ülkemizdeki anayasal düzeni emniyet, yargı darbesiyle yıkma çabası varsa Amerika’daki davada da aynı amacı uluslararası alanda gerçekleştirme niyeti vardır. Davanın iddianamesindeki komplo iddiası doğrudur ama bu komplo Amerika’ya değil Türkiye’ye karşı kurulmuş bir komplodur. Buradan Amerika’ya sesleniyorum, hala 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlayamadınız mı, anlamayacak mısınız? Şu anda Türkiye’nin yargısı başta FETÖ olmak üzere bunların bütün suçlarını yargılayıp ağırlaştırılmış müebbet hapse, müebbet hapse mahkum ederken, bunların ciddi bir kısmı Amerika’ya ve Batı’ya kaçmışken siz hala neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? Ayrıca hiç kimsenin Türkiye gibi bir ülkeyi Amerikan iç siyasetindeki çekişmelerin, Amerika’nın bölgemizdeki politikalarına ilişkin görüş ayrılıklarının malzemesi haline getirmeye de hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’E TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’i başkenti olarak tanıyacağı yönündeki iddialara sert çıkarak, “Sayın Trump Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri sürerken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa 5-10 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesini İstanbul’da toplayacağız. Sadece bununla da kalmayacağız. Bu liderler zirvesiyle birlikte, tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi de bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrail’de kendi iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail’le koparmaya kadar gidebilir. Amerika'yı bölgedeki sorunları daha da derinleştirecek böyle bir adım atmaması konusunda buradan ikaz ediyoruz, böyle bir adım atamazsınız. Artık dünya bir bütündür. Bu bütünün içerisinde sizler ben istediğim gibi hareket ederim noktasında hareket ettiğinizde bölgede doğacak sıkıntıları göz ardı edemezsiniz” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU

Taşeron konusunda müjde veren Erdoğan, “Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle düzenleme konusundaki düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerini de 9 ay 29 güne kadar uzattık. Yine kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B statüsüne alınıyor. Böylece uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz, inşallah bu sorun ortadan kalkıyor. Taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böyle işçi kadrosuyla görev alıyorlar” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.