TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eren’in hayali engel tanımadı

Spor lisesi sınavına hazırlandığında ‘takla bile atamaz’ denilen down sendromlu Eren, azimle çalıştı ve hayali olan Buca Atatürk Spor Lisesini kazandı. Katıldığı tüm branşlarda birincilik madalyalarını toplayan Eren’in şimdiki hayali milli takım forması giyebilmek

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eren’in hayali engel tanımadı

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

İzmir’in Bornova İlçesi’nde yaşayan Eren Yılmaz, esnaf bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak 2002 yılında dünyaya geldi. Yılmaz ailesi, doğumundan kısa süre sonra down sendromu teşhisi konulan Eren’in, yaşıtlarından geri kalmaması için bütün imkanlarını seferber etti. Okul hayatı boyunca normal sınıflarda kaynaştırma öğrenci olarak eğitim gören Eren, spora ilgili olduğu fark edilince; yüzme, basketbol ve atletizm gibi farklı branşlarda eğitimler aldı. Engeline rağmen sporla hayata tutunan Eren, kısa sürede hem sosyal yaşantısında hem de spor alanında büyük bir gelişme kaydetti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA YARIŞACAK

Geçen sene Yaşar Nuri Güntekin Ortaokulundan başarıyla mezun olan Eren, ailesinin desteği ile 9 ay boyunca haftanın 4 günü antrenman yaparak spor lisesi sınavına hazırlandı. Bir zamanlar takla bile atamaz denilen Eren, yaşıtlarına göre üstün performans sergileyerek Buca Atatürk Spor Lisesinde okumaya hak kazandı. Engeline rağmen azmiyle herkese örnek olmayı başaran Eren, şimdilerde katıldığı tüm branşlarda birincilik madalyalarını topluyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Atletizm Bölge Şampiyonası’nda 100 metre koşu ve cirit atma dallarında birincilik madalyası kazanan Eren, hafta sonu Antalya’da gerçekleştirilecek Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda ise cirit atma dalında Ege Bölgesi’ni temsil edecek.

İLK YARIŞTA BİRİNCİ OLDU

Hayali olan spor lisesine girebilmek için ailesinin ve antrenörlerinin desteği ile çok çalıştığını ve sonunda hayalinin gerçek olduğunu anlatan Eren, gelecekte başarılı bir sporcu olarak ülkesini olimpiyatlarda temsil etmek istiyor. Eren, “Okulumu çok seviyorum, buraya girebilmek için çok çalıştım. Öğretmenlerim bana çok yardımcı oluyorlar. Spor alanında çok başarılı olacağıma inanıyorum ve bunun için azimle çalışmaya devam ediyorum. Madalya aldığımda bütün ailem çok mutlu oldu. Annem sevinçten ağladı. Onlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum. Kendime inanıyorum, milli takım forması giymek ve ülkemi müsabakalarda temsil etmek istiyorum” dedi.

“ÇOCUKLARINA GÜVENSİNLER”

Hayatını down sendromlu oğluna adayan anne Naciye Yılmaz, “Bu aşamaya geleceğini hayal bile edemiyordum. Eren mücadelesiyle herkese örnek oldu. Emeklerimizi hiç boşa çıkarmadı ve bizi hep gururlandırdı. Birinci sınıftan itibaren hep kaynaştırma öğrencisi olarak devam etti. Önceden takla atamaz deniyordu ama şimdi normal çocuklarla beraber spor lisesinde okuyor ve müsabakalarda yarışıyor. Oğlum yarışmalarda mücadele ederken tribünde çok heyecanlanıyorum. Teşhis konulduğunda acaba benim oğlum anne diyebilecek mi diye çok düşünüyordum ama şimdi en büyük hayalim onu milli takım formasıyla olimpiyatlarda izlemek. Bütün ailelere tavsiyem çocuklarına güvensinler, onların başaramayacakları hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

“ONUNLA GURUR DUYUYORUZ”

Engelli gençlere fırsat verildiğinde birçok başarının altına imza attıklarını vurgulayan Eren’in abisi Erkan Yılmaz ise, “Küçük yaşlardan itibaren kas yapısı gelişsin diye onu hep spora yönlendirdik. Yüzme, basketbol, futbol alanında dersler aldı. Eren’in lise eğitimi için planlama kurmaya çalışırken ona en uygun olanın eğer başarabilirse spor lisesi olduğunu düşündük. Eren 9 ay boyunca haftada 4 gün çok yoğun bir antrenman programıyla spor lisesi sınavlarına hazırlandı ve kazandı. İlk zamanlar bunları başarabileceğine dair inancımız çok azdı ama şu an onunla gurur duyuyoruz. Ereni ne kadar tanıyor olursak her başarısında bize potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu yeniden gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“AZİMLİ VE HIRSLI”

Buca Atatürk Spor Lisesi öğretmenleri ise, Eren’in milli takıma girecek kapasitede olduğunu, hedefine ulaşacağına inandıklarını belirterek, şunları söylediler: “Eren’in normal spor lisesinde okuyan tek down sendromlu genç olduğunu tahmin ediyoruz. Daha önce böyle bir örnek duymamıştık. Başarılarının katlanarak artacağını düşünüyoruz. Her şeyi çok kolay kavrıyor ve öğreniyor. Şu an ağırlıklı olarak cirit atma dalında çalışmalar yapıyoruz. Antalya’daki müsabakada kendi yaş grubundaki çocuklardan çok daha yüksek dereceler çıkardı. Başarabildiği anda kendine güveni artmaya başladı. Türkiye ve dünya çapında başarılar kazanacağını düşünüyoruz. Çok azimli ve hırslı bir genç.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.