TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erken seçime hazırlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı erken seçim tarihinin ardından çalışmalar başladı. Erken genel seçim için açıklamalarda bulunan siyasi parti temsilcileri, 2 ay sonra yapılacak seçime hazır olduklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erken seçime hazırlar

AHMET TOPRAK

26 Ağustos’ta erken seçim çağrısında bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yle önceki gün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarım saatlik görüşmenin ardından 24 Haziran’da erken seçim yapılacağını açıkladı. Genel seçim tarihinin öne alınmasının ardından açılama yapan siyasi partilerin İzmir il başkanları ve milletvekilleri, 2 ay sonra yapılacak erken seçime hazır olduklarını vurguladı. Seçim hazırlıklarına çok önceden başlamış olduklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Hayırlı olsun. Zaten biz sahaya inmiştik. Çalışmaya başlamıştık. Ara vermeden çalışacağız. Kongre bittikten sonra biraz ara verip çalışırız diyorduk. Programlarımızı, sandık yönetimlerimizi, ne gerekiyorsa seçimle ilgili, zaten tüm hazırlıklarımız tamam, son bir kez gözden geçirip başlayacağız. 15 güne hazırız. Ya Allah Bismillah deyip başlayacağız. Kongre iptal edilmeyecek. Allah’ın izniyle 28 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14.00’te 100 bin kişilik miting havasında geçecek bir toplantıyla kongremizi gerçekleştireceğiz, belki de seçimin startını İzmir’den vereceğiz” dedi. AK Parti teşkilatlarının her daim sahada ve seçime hazır olduğunu dile getiren Şengül, “Teşkilatımıza güvenimiz tam. Adeta bir şölen, bir miting havasında geçecek kongremizde seçime ne kadar hazır olduğumuzu bir kez daha dosta düşmana göstereceğiz. Yıllardır olduğu gibi ‘Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam’ demek için tüm İzmirli hemşerilerimizi 28 Nisan Cumartesi günü Halkapınar Spor Salonu’na davet ediyorum” dedi.

“HODRİ MEYDAN DİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94 yıllık köklü geçmişi, halkın desteği ve örgüt yapısıyla yapılacak tüm seçimlere en hazırlıklı parti olduğunu savunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bizim partimiz erken seçimle ilgili düşüncesini çok net açıkladı. Dün hodri meydan dedik, bugün de hodri meydan diyoruz. Biz yarın seçim olsa, yarın seçimi kazanacak kadar hazırız. Biz seçime hazırız ama bu iktidarın OHAL şartları altında seçime götürme hakkı yoktur. Baskı altında bir seçimi kazanabilecekleri hayaliyle bunu yapıyorlarsa da çok yanılıyorlar. Baskın seçimle millet iradesini gasp etmeye çalışanlar, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecektir. 24 Haziran AK Parti’nin baskılarından, tek adam yönetiminden, hukuksuzluktan kurtuluş günümüz olacaktır” diye konuştu.

“TEŞKİLATIMIZ HAZIR”

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: ise şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey’in salı günü yaptığı konuşma, Türk Milletinin ve Türk Devleti’nin yararına olacak olan seçimin 26 Ağustos’ta yapılması gerektiği yönündeydi. Neticede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları konuşma sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran’ı işaret etmiştir. MHP ne arzu ediyorsa Türk Milleti adına arzu etmektedir. Hangi adımı atıyorsa Türk Milletinin yararına ve ihtiyacı için atıyordur. Dolayısıyla da MHP 24 Haziran seçimine hazırdır. Bizler İzmir İl Teşkilatı olarak bundan önce kamuoyunun da malumu olduğu üzere, ilçelerimizin tamamında mahalle temsilcilerimizi belirledik. Okul sorumluları ve sandık görevlileriyle ilgili çalışmalarımızı da tamamladık. Şimdi yaptığımız çalışmaları gözden geçireceğiz. MHP İzmir İl Teşkilatı da erken seçime hazırdır. İzmir’imize ve Türk Milletine hayırlı olmasını diliyorum.”

“BİR SAAT SONRA SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ…”

İzmir teşkilatının bir saat sonra seçim olacakmış gibi hazır olduğunu belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, seçime girmelerinin önünde herhangi bir engel olmadığını belirterek, “Biz zaten bugün ölecekmiş gibi öbür dünyaya, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya ilkesini benimsemiş bir insan olarak yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz zaten. Özel bir şey yapmamıza da gerek yok zaten. İzmir teşkilatı bir saat sonra seçim olacakmış gibi tekmil hazır. Türkiye’de bizim pozisyonumuzda olup da seçime giren siyasi partiler var. Kurucular Kurulu üyeleriyle genel kurul yapmışlar, orada genel başkan seçilmiş ve seçime de girmişler. Bizi bundan muaf tutmaları düşünülemez” ifadelerini kullandı.

“NEDENİ OY KAYGISI DEĞİL”

AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise, şunları kaydetti: “Erken seçimin 24 Haziran olarak açıklanması Türkiye açısından hayırlı bir gelişme. Her parti demokrasilerde seçmen davranışlarının olağan değişme eğrisini takip eder ve buna göre kararlar verir seçimlere dair. Batı’da da pek çok yerde erken seçim yapılır. İkincisi, partiler halkın önüne yeni projelerle çıkmak, icraat paketleri sunarak halkın önüne çıkmak isterlerse bunu yeni bir seçim üzerinden yapmayı uygun bulurlar. Bana göre acil seçim demek lazım. Sebebi AK Parti’nin veya MHP’nin kesinlikle oy kaygısı değil. Asıl sebep, Türkiye özellikle Ortadoğu bakımından son derece çetrefilli bir sürecin içinde. Açıkçası bir savaş hali söz konusu. Eğer bir ülke ve onun yönetimi ülke çıkarlarını son derece zor şartlarda korumaya dönük bir çabanın içindeyse elindeki en önemli silah, arkasındaki kamuoyu gücüdür. Hükümet bir an önce seçimle dış politikayı yürütürken ve Ortadoğu’daki zor şartları yönetirken arkasındaki halk desteğini konsolide etmek istiyor. Devlet politikalarının arkasına taze ve yenilenmiş halk desteğini koymak istiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD ile de mücadele ediyoruz. Onlara göstereceğimiz en büyük silah F 16’lar değil. Onların anlayacağı en önemli dil kamuoyu ve halk desteğidir. Bu da seçimle gösterilebilir.”

“GECE GÜNDÜZ SAHADAYIZ”

AK Parti Milletvekili Necip Kalkan, “Erken seçim parti üst kurullarının bin bir ihtimali göz önüne alarak verdiği karar. Bu karara saygılıyız. Seçimlerin yabancısı değiliz. Hazırlıklı bir teşkilatız. Bu işin de üstesinden geleceğiz. Bize yük getirmez. Gece gündüz sahadayız. Bu dönem vekiller çok çalışkan. Bu çalışkanlığı İzmir'de alanda seçim sürecinde sergileyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.