TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu trafik denetiminde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da polis ve jandarma tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen yol trafik uygulamasında görevlilere eşlik etti. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarak Bakan Eroğlu, vatandaşları lokum ile uğurladı

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eroğlu trafik denetiminde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında gittiği memleketi Afyonkarahisar’da, İhsaniye İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Belediye meydanında gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu, burada vatandaşlar ile bayramlaştıktan sonra Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde polis ve jandarma tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen yol trafik uygulamasında görevlilere eşlik etti. Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri durdurulan araçların içerisindeki vatandaşlara trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunarak sohbet ettiler. Bakan Eroğlu ayrıca sürücü ve yolculara lokum ikramında da bulundu. Durdurulan araçlardan birinin içerisindekilerin telaşla emniyet kemeri takmaya çalıştıklarını gören Bakan Eroğlu’nun “yakalandınız” diye espri yapması ise herkesi güldürdü. Bakan Eroğlu, ayrıca durdurulan bir otobüs içerisinde de gezerek yolcular ile bayramlaşıp hayırlı yolculuklar dileklerini iletti.

RAKAMLAR VERDi

Kontrolün ardından uygulama ile ilgili bilgiler veren ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Afyonkarahisar’dan bayram tatili boyunca 500 binin üzerinde araç geçtiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, bu yüzden kentte yapılan uygulamaların sürücülerin can güvenliği açısında çok önemli olduğunu vurguladı. Bakan Eroğlu, “Bütün vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz trafik kaidelerine mutlaka uyulması gerekiyor. Zaman bir miktar uzayabilir ama özellikle giden can geri gelmez. Bu bakımdan evlerine gideceği yerlere sağlıklı gitmeleri sıhhat afiyet içinde sağsalim gitmeleri açısından mutlaka trafik kayidelerine trafik kurallarına uymaları gerekir. Afyonkarahisar biliyorsunuz Türkiye’nin önemli kavşak noktalarından birisi. Bu bayramda geçen araç sayısı toplamda 500 bini geçti şu anda. 500 bin araç bu noktadan geçti. Trafik polislerimiz, emniyet teşkilatımız çok güzel şekilde takip ediyor. Kurala uymayan vatandaşları ikaz ediyor. Eksikleri varsa durduruyor. Ayrıca biz burada ‘Afyon kaymaklı lokumundan’ ikram ediyoruz. Kazalar çok azaldı. Özellikle Başbakanımız Binali Yıldırım’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bölünmüş yollara çok büyük önem verdi. Şu anda 19 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Bölünmüş yol olunca kazalar büyük ölçüde azaldı. Kazalar artık yoldan değil, genelde sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Onlarda trafik kaidelerine uyarsa problem ortadan kalkar. Çünkü giden her can gerçekten yüreğimizi yakıyor.”

“VATANDAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından bir gazetecinin “Bu Kurban Bayramı’nda önceki bayramlara nazaran bilindik kötü görüntüler fazla yaşanmadı bununla ilgili neler söyleyeceksiniz, vatandaşlar bu konuda sizce bilinçlendi mi?” sorusuna da yanıt vererek şunları söyledi: “Vatandaşlara gerek Diyanet İşleri Başkanlığı gerekse bütün hayvan haklarından sorumlu olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak vatandaşlara duyuru yaptık. Kesimde hayvanlara eziyet edilmemesi onlarda can taşıyor dolayısıyla usul ve esaslara uyulmasını özellikle rica ettik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hutbeler verildi. Vatandaşlarımız çok riayet etti. Bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Tabi uymayanlar var onlara da ceza kesildi. Onu da sıkı takip ediyoruz. Hayvanlara eziyet etmek doğru değildir. Zaten dinimizde de yasaktır.”

“AFYONKARAHİSAR’I TANITMAMIZ LAZIM”

Bakan Eroğlu ayrıca gazetecilerin 6-10 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek “Afyonkarahisar Tanıtım Günleri” organizasyonu hatırlatması üzerine çağrıda bulunarak, “Maltepe’de önümüzdeki hafta Afyonkarahisar Tanıtım Günleri tertiplenecek. Afyonkarahisar’daki bütün iş adamlarının, sanayicilerin belediyelerin bu tanıtım günlerine katılmalarını bekliyorum ve Afyonkarahisar’ı tanıtmamız lazım” dedi. Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından uygulamanın yapıldığı noktada görevli asker ve polisler ile hatıra fotoğrafı da çektirdi. n İHA

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.