TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esen’den toplu sözleşme çıkışı

İzmir’de toplu sözleşme süreciyle ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “Geçmişleri başarısızlıkla olan sendikaların, 258 kazanımı alkışlamalarını elbette bekleyemeyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Esen’den toplu sözleşme çıkışı

AHMET TOPRAK

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Genç-Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği’nin Ekim Ayı İl Divan Toplantısına katıldı. Toplantıda, toplu sözleşme süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, bazı sendikaların Memur-Sen’in kazanımlarını manipüle etmeye çalıştığını ve bilinçli bir algı yönetimi yürüttüklerini savundu. Esen, “Dertlerini anlıyoruz fakat kimsenin emeğimizi, kazanımlarımızı kirletmesine, zihinleri bulandırmasına izin vermeyiz. Geçmişleri başarısızlıkla dolu olan sağımızdaki ve solumuzdaki sendikaların, 258 kazanımı alkışlamalarını elbette bekleyemeyiz” diye konuştu.

TEPKİ SONUÇ VERDİ

Çalışanlar için vergi kesintisi oranının yüzde 27 yerine yüzde 30 olarak uygulanmasına ilişkin hükmün torba yasadan çıkarılması hakkında konuşan Esen, “Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın yazılı açıklama yayımlayarak eleştirdiği ve Memur-Sen’in, 81 İl Temsilcilikleri tarafından yapılan basın açıklamalarıyla tepki gösterdiği ‘Gelir Vergisi Düzenlemesi’ torba tasarıdan çıkarıldı. Gelir Vergisi 3’üncü dilimdeki artış hazırlıklarından vazgeçilmesini doğru buluyoruz. Bu sonucu demokratik sivil tepkinin yanlıştan vazgeçilmesi örneği olarak görüyoruz. Matrahlar, MTV’deki artış oranı kadar (yüzde 25) arttırılmalı. Gelir Vergisinde hedef daha az mağduriyet değil, vergi kaynaklı kayıplara son verecek adalet olmalı. Ayrıca, toplu sözleşme tekliflerimiz arasında yer alan ve hayata geçirilmesinin gerekliliğini gerekçeleriyle ortaya koyduğumuz kamu görevlilerinin gelir vergisine ilişkin yüzde 15’i aşan kısmının kamu işverenince karşılanması teklifimizin de bir an önce karşılık bulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.