TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eserimi kendilerine mal ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ilk şarkı besteleyen müzisyen Murat Anlar, 2013 AK Parti Menderes Belediye Başkanı aday adayı Zerrin Ak’ın bestelediği şarkıyı kendi eseriymiş gibi medyaya yansıttığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eserimi kendilerine mal ettiler

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ilk şarkı besteleyen müzisyen olarak bilinen İzmirli müzisyen Murat Anlar, 2013 yılında Menderes’te katıldığı bir sünnet şöleninde o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bestelediği şarkıyı AK Parti Menderes Belediye Başkan aday adayı Zerrin Ak ile paylaştı. Zerrin Ak’a şarkıyı yaklaşan seçimlerde seçim şarkısı olarak kullanabileceğini de söyleyen Murat Anlar, çok sevdiği Recep Tayyip Erdoğan’a bestelediği bu şarkıyı birlikte sunmayı teklif etti. Talebinin karşılık bulmadığını ifade eden Murat Anlar, Zerrin Ak ve eşinin bu konuyu, “Zerrin Ak Başbakana şarkı besteledi” şeklinde kamuoyuna yansıttığını ve konuyla ilgili yapılan haberlerin ancak içeriğinde şarkının kendisine ait olduğunu açıkladığını iletti. Şarkıyla ilgili herhangi bir beyanatı olmadığına da dikkat çeken Murat Anlar, “Ben medyaya herhangi bir açıklama yapmadım ama sanki ben konuşmuşum gibi ağzımdan çıktığı iddia edilen şeyler yazıldı. Benim amacım herhangi bir çıkar elde etmek değil. O dönem üzerinde durmadım ama artık gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğim için bunları açıklıyorum” dedi.

“MÜDAHİL OLAMADIM”

Olayın gelişimini anlatan Murat Anlar, “2013 yılında Menderes’te katılmış olduğum bir sünnet şöleninde AK Parti Menderes Belediye Başkanı aday adayı olan Zerrin Ak’a Sayın Recep Tayyip Erdoğan için bir eserim var, bu eseri seçim eseri olarak kullanabiliriz diye ben teklif etmiştim. Onlarda bunu kabul etti. O dönem Başbakanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’a bu eseri birlikte sunalım dediler. Daha sonra beni götüremeyeceklerini ve kendilerinin gideceklerini söylediler. Zerrin Ak’ın eşinin daha sonra bu konuyu haber yaptığını gördüm ve okudum ama çok fazla çevreye sahip olamadığım için buna müdahil olamadım. Ne yapılabilir bilemedim. Fakat sonraki süreçlerde partililer ile bu eseri istişare ettiğimizde, eserin bana ait olup olmadığına yönelik çok soru geldi. Benim dedim ama o dönem yapılan haberlere, ‘Belediye başkan adayı başbakana eser yaptı, şarkı besteledi’ gibi başlıklar kullanıldığı için kimse bu eserin bana ait olup olmadığını bilmiyor. Bende çok üstüne düşmedim” diye konuştu.

“BENİM ADIMA AÇIKLAMA YAPILMIŞ”

Eserin şimdilerde tekrar gündeme geldiğini de belirten Murat Anlar, bu şarkının kendisine ait olup olmadığı konusunda çok fazla soru gelince bir açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti. Murat Anlar, “Şu anda hak aradığım veyahut herhangi bir beklentim olan bir şey yok. Ben sadece eserin bana ait olduğunu duyurma adına, daha önce yapılan haksızlıkların gün yüzüne çıkması adına konuşuyorum. Bir de o dönem yapılan haberlerde kendi ağzımdan, ben konuşmuşum gibi açıklamalar yapılmış. Sünnet şöleninde duygulanmışım, böyle bir eser yapmışım. Böyle bir şey yok. Ben zaten bu eserin sözlerini 2011 yılında yazıp, bestelemiştim. Ayrıyeten Murad-ı Aşk albümümde ilahi olarak okunmuş bir eser. Seçimlerden çok çok önce bu eserin ortaya çıktığı zaten kanıtlı, belgeli bir şekilde duruyor. Bizim amacımız, zaten bu eserlerden para kazanamıyoruz, hiç olmazsa çalınmamasını sağlamak ve eserin bize ait olduğu bilinmesini sağlamaktır. Sonradan o kişinin de seçimi kazanamadığını, farklı yollara girdiğini işitince konuşmadık. Aldığım duyumlar hala o eserin bana ait olmadığını ve o şahsın bu eseri bestelediği yönünde. Gerçeğin de ancak böyle bir haberle ortaya çıkacağını düşündüm. İzmirli bir müzisyen olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgim sebebiyle bu eseri ben yaptım ve bu eseri kendim sunmak istiyordum ama siyasi bir aktivitem olmadığı için durum bu şekilde gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE YAPACAKLARINI BEKLEMİYORDUM”

Zerrin Ak’ın bu eseri bu şekilde kullanacağını bilmediğini ve böyle bir durumun oluşabileceğinin hiç aklına gelmediğini de söyleyen Murat Anlar, “Bu eseri kendileri yapmış gibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuş olmaları gibi bir durum ile karşılaşabileceğimi hiç düşünemezdim. Katıldığım sünnet şöleni bir hayır organizasyonuydu. Bende madem sen bu kadar hayırsever bir insansın dedim benimde böyle bir eserim var ve bu eseri benimle birlikte Recep Tayyip Erdoğan’a sunalım dedim. Onlar benim ummadığım bir şey yaptılar. Bende yumuşak yüzlü bir insanım. Zarar gelmez dediler herhalde o yüzden medyaya bu şekilde yansıttılar. 5 yıl beklememin sebebi ise herhangi bir hak aradığım yok. Sadece böyle bir eser var ve bu da bana aittir demek” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.