TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskiye rağbet var 

Bu yıl 23’üncü kez düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nda yer alan 30’dan fazla sahaf standı, yayınevi stantlarından daha fazla ilgili görüyor

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 06:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eskiye rağbet var 

E. ÇAĞLA GENİŞ

Her yıl olduğu gibi bu yılda yayınevlerinin yanı sıra İzmir Kitap Fuarı’nda yerini alan sahaflar kitapseverlerin ilgi odağı oldu. Sahaflar için ayrı bir alanda hol oluşturulurken, kitapseverlerin diğer yayınevlerine nazaran sahaf stantlarına daha fazla ilgi göstermesi dikkat çekti. On binlerce kitap, dergi, eski film afişleri, plak, efemera, gravür, harita; birinci baskı, imzalı, Osmanlıca belgeler ve nadir bulunan eserler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Kalabalık içerisinde, uzaklardan duyulan 45’lik plakların sesi ise ziyaretçilerin beğenisini topladı. Sahafçılar bu durumu hem baskısı olmayan, başka yerlerde bulunmayan kitapların satılmasına, daha ekonomik olmasına hem de genç okurların eski kitaplara olan ilgisine bağladı. Okuyucular ise başkasının dokunduğu kitapları okumanın daha heyecan verici olduğunu söyledi.

SAHAFLAR KİTAP FUARI’NDA

İstanbul’dan gelen sahafçılardan biri olan Sema Bartın, birçok kitap fuarına katıldığını ve insanların kitaplara olan ilgisinin gün geçtikçe azaldığını gözlemlediğini söyledi. Bartın, “İzmir’e her yıl geliyoruz. İzmirli okuyucuların ilgisinden çok memnunuz. Standımızda plaklar, eski baskı kitaplar, gravür, haritalar, eski gazeteler var. İnsanların eskiye olan merakı ve özlemi çok fazla. Ankara’da da böyledir, her zaman sahaflar sokağı diğerlerine göre daha yoğundur. Yayınevleri her yerde bulunabiliyor. Bu kitaplar yayınevlerinde veya kitapçılarda bulunmayacak kitaplar dolayısıyla daha fazla ilgi var. Bir de genç arkadaşların çok ilgisi var. Bunun hem sahaflardan eski kitap almakla ilgili hem de biraz daha bütçelerine daha uygun kitap almakla ilgili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kitap Fuarı’na her yıl geldiğini ve sahaflara uğramadan gitmediğini söyleyen Ressam Bedriye Hilal Beşikçi ise, özellikle sahafları gezmek için fuara geldiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.