TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf hizmet istiyor

Buca’da bir dönem epey canlı olan Barış Manço Kültür Sokağı, eski günlerini mumla arıyor. Çarşıda tutunmaya çalışan son birkaç esnaf ise Buca Belediyesinin yıllardır sokağa herhangi bir yatırım yapmadığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Esnaf hizmet istiyor

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Buca İlçesi’nde bulunan ve bir dönem çok hareketli olan Barış Manço Kültür Sokağı esnafı, şimdilerde kan ağlıyor. Çarşıda son olarak birkaç tane esnafın kaldığı gözlenirken, sokağın bakımsızlığı da dikkatlerden kaçmıyor. Buca Belediyesinin sokağa yıllardır herhangi bir yatırım yapmadığını belirten sokak esnafı, sokağın eski cazibesinin kalmadığını söyledi. Böyle gidilmesi halinde sokakta esnaf kalmayacağını da ifade eden vatandaşlar, belediyeden sokağı bir an önce yenilemesini talep etti. Buca Belediyesinden alınan bilgilere göre ise sokağın yenilenme çalışması için ihalesinin yapıldığı fakat çalışmanın ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığı öğrenildi.

“KÜLTÜRSÜZ YÖNETİCİLER”

Barış Manço Kültür Sokağı’nda 20 yıla yakındır hediyelik eşya ve gümüşçülük yapan Güner Barlas, sokağın Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin tam karşısında bulunduğu için bir dönem birçok öğrenci için gelir kapısı olduğunu fakat şimdilerde aynı durumun geçerli olmadığını vurguladı. Belediyeden yeterli hizmeti alamadıklarını da belirten Güner Barlas, “Çok hizmet olmadığı için talep kalmadı. Belediye hizmet yapacak ki sokak canlansın. Özellikle son dönemlerde hiçbir hizmet yapılmıyor ve bunun nedenini burada esnaflık yapan hiç kimse de anlamış değil. Burası Buca’daki tek kültür sokağı ama sadece bu özelliği isminde kaldı. Sokağa girdiğinizde herhangi bir kültürel öğeye rastlamanız mümkün değil” diye konuştu. Belediyenin yaşı büyük insanlara çarşıda stant açma imkanı vererek yanlış yaptığına da vurgu yapan Güner Barlas, “Emekli olanlar istediği zaman geliyor istemediği zaman gelmiyor. Adam işgaliye parasını veriyor ama aylardır ortalarda yok. Bu da sokağın canlılığını tehdit ediyor. Onun yerine daha çok devamlılığı olan ve ihtiyacı olan kişilere verilmeli. Belediye de parasını yatırsın da açıp açmaması önemli değil kafasıyla bakıyor. Bu da oradaki yöneticilerin kültürsüzlüğünden ve idare bilinçsizliğinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

“TUVALET BİLE YOK!”

Sokakta kendilerine ait bir tuvalet imkanı bile olmadığından yakınan bir başka vatandaş ise, “Bu sokağın canlanması için elektrik lazım, su lazım, tuvalet lazım. Tuvalet için etraftaki kafelere gidip, rica minnet ihtiyacımızı karşılıyoruz. Adam kabul etmese yandık. Belediye işgaliye almasını biliyor, vermediğin zaman arıyor, haciz gelecek demeyi biliyor. Beni aradılar bir keresinde ödememişim haciz gelecek diye hemen gittim ödedim. Hazır bir şey de satmıyorum. Burası el sanatları sokağı yani sanat sokağı, al sat sokağı değil. Bende kendi emeğim ile yapıyorum bütün takılarımı. Bizim desteklenmemiz gerekiyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“TAKİPÇİSİYİZ”

Barış Manço Kültür Sokağı’nın ihmal edildiğini söyleyen Buca Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Emrullah Duran ise, sokağın yenilenme çalışması için ihalenin yapıldığını belirtti. Parti olarak Barış Manço Kültür Sokağı için gerekli takibi yaptıklarını ifade eden Emrullah Duran, “Sokak esnafımız müsterih olsun konuyu yakından takip ediyoruz. Belediye biraz ağır ilerletiyor çalışmaları. Bizlerde gerekli takibi yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda Barış Manço Kültür Sokağı yenilenmiş olarak faaliyete geçecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.