TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaftan cevap var

Görme engelli Salih Arıkan ile kaldırım işgali gerekçesiyle mahkemelik olan esnaflardan açıklama geldi. Esnaf, Arıkan’ın ifadelerinin dayanıksız olduğunu iddia ederek asıl kendilerinin şiddete uğradıklarını ileri sürdü

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Esnaftan cevap var

SULTAN GÜMÜŞ-YUSUF ÇAĞIRTEKİN / ÖZEL HABER

Beyazay Derneği Başkanı Salih Arıkan, geçen haftalarda gazetemize konuşmuş 1 yıl önce kaldırım işgaline tepki gösterdiği için esnaflar tarafından şiddete maruz kaldığını belirtmişti. Yaşanan olay sonrasında Arıkan, hem davalı hem de davacı olmuştu. Mahkemenin sonuçlanmasına az bir zaman kala esnaf da sesini duyurmak istedi. Asıl Arıkan tarafından şiddet uygulandığını ve darp raporu alarak mahkemeye şikayette bulunduklarını belirten esnaf, haksızlığa uğradıklarını iddia etti.

ELİMİZDE VİDEOLAR VAR!

“Elimizde darp raporumuz ve Salih Bey’in bize şiddet uyguladığını gösteren videolarımız var” diyen esnaf, Basmane sakinleri olarak Arıkan’ın davranışlarından rahatsız olduklarını, hem kendilerine hem de mallarına zarar verildiğini ileri sürdü. Esnaf Yusuf Kenan Gültekin yaşanan duruma isyan ederek şöyle konuştu: “Salih Arıkan yemek saati dönüşü bizim masamızı devirmek istedi. Bizde ‘Ne yapıyorsun Salih Abi’ diyerek kolundan tutup yan tarafa çekmek istedik. O esnada bana vurdu. Benim gücüm yetmediği için çevredeki insanlar da müdahale etmeye çalıştı. Kim gelirse vuruyordu. Yumruğuyla sağ kulağıma vurdu. Sürekli bağırıp çağırıyordu. Kim gelirse gelsin vurup geçiyordu. Olay esnasında adamın biri aracıyla durdu ve gel ben seni gideceğin yere kadar götüreyim dedi adama da sert bir şekilde vurdu. Beş yaşında bir kızım var. Onun üzerine yemin ederim ki ne ben ne diğer esnaf arkadaşlarım ona şiddet uygulamadık. Yıllardır boksla uğraşmış bir insanım ben. Öfke kontrolüne de hakim bir insanım. İnsanlar gelip bana helal olsun bu kadar şeye rağmen iyi sabrettin dedi. Kendisi de iri bir insan. Kim sakinleştirmeye çalışsa tekme tokat elindeki sopasıyla da karşılık veriyordu. Vücudumda morluklar oluştu.”

KENDİSİNİN DARP RAPORU YOK

Şiddete uğrayan diğer esnaflar gibi kendisinin de darp raporu aldığını söyleyen ancak Arıkan’ın rapor almadığını iddia eden Gültekin, “Darp raporu aldım zaten. Bu olayın ardından biz dedik ki yine de davacı olmayalım, uzatmayalım. Engelli bir arkadaş bu, şikayetçi olmayalım dedik. Darp raporunu da o olaydan hemen sonra almadık zaten. Bir gün sonra tekrar geldi. Masayı olduğu gibi devirdi. ‘Yarın koyun tekrar gelip devireceğim’ dedi. Bizde bu adam anlamayacak gidip yasal yollarla halledelim dedik. Hastaneye gidip darp raporunu aldık. Ardından savcılığa verdik. Bir sürü şahit esnaf var. Herkes onun davranışlarından şikayetçi. Bu bölgedeki başka araçlara da vurmuş, araçların camını patlatmış. Engelli bir vatandaş diye ilk zamanlar yaptıklarına ses çıkarmıyorduk. Ancak bu sürekli tekrarlanınca şikayette bulunmak zorunda kaldık. ‘Ben kimseyi darp etmedim, ellerimi, kollarımı tutuyorlardı, yanlışlıkla birini savurmuş olabilirim’ diyor. Videoda da görülüyor. Bilinçli bir şekilde şiddet uyguluyor. Bizim masamızın burada durması da yasal. Belli bir çizgi çizilmiş buraya. Onun dışına masayı taşırmıyoruz zaten. Dar bir kaldırım da değil. Buradan üç kişi kolayca geçebilir. Videoda da görüyorsunuz zaten, masa aynen böyle duruyor ve kendisi bir anda gelip masayı deviriyor. Mahkemede de diyor ki orası iki metre. Burayı ölçebiliriz. Neredeyse üç metre burası. Biz bu kadar vicdansız mıyız, gidip de görme engelli bir adamı dövelim. Hem de bütün esnaf. Kendisinin zaten mahkeme de sunacağı darp raporu da yoktu. Olaydan sonra gidip şikayet etmedi. Çünkü biz darp etmedik ve şikayet edeceği bir pozisyonu yoktu” diye konuştu.

HAKARET YOK

Masa ve sandalyelerin yol geçişine engel olmadığını, vatandaşın kolaylıkla geçebildiğini ve belediye tarafından kendilerine çizilen çizginin dışına çıkmadıklarını açıklayan Gültekin, yaşanan arbede esnasında hakaret edilmediğini aksine sakinleştirmek için daha ılımlı davrandıklarını söyledi. Gültekin, “Bizim ona hakaret ettiğimizi de söylemiş. Allah aşkına o an kavga halindeki bir insanı yatıştırmak için siz hakaret mi edersiniz? Sakinleşsin diye daha olumlu konuşursunuz. Biz de tutup sakinleştirmeye çalıştık. Ancak dinlemiyordu kimseyi” cümlelerini kullandı.

Buna benzer bir olayın önceden tekrar yaşandığını anlatan Gültekin şunları da ekledi: “Mahkemeye gidecek olan bir avukat vardı. Acil davaya yetişmesi gerekiyormuş. Salih Bey’de geldi. Yolun ortasında durdu. Araçların geçişini engelledi. Avukat beyde çekilebilir misin, acil gitmem gerekiyor, yolu aç dedi. Baktı olmuyor avukat inip kolundan tuttu, kenara koymaya çalıştı. Salih Bey’de ‘Bana karışmayın darp raporu alır şikayet ederim’ dedi. Bu olayın ardından da karakola gidip şikayette bulunuyor beni darp ettiler diye. Tabi, haksız görüldüğü için kendisine para cezası kesiliyor. Bunların bilincinde olan bir insan peki neden aynı olayı bizimle yaşayınca darp raporu alıp, şikayette bulunmuyor.”

BÜYÜK BİR AYIP

Gültekin, iddia edildiği gibi yol üzerine araç park edilmediğini ve Arıkan’ın araçlara da zarar verdiğini belirtti. Gültekin, “Kendisine hiçbir şekilde bu davranışları yakıştıramıyoruz. Yan taraftaki otelin garaj kısmına araç park ediliyor. Aracın içeriye girebilmesi için de buradan geçmesi lazım. Ama gidip yanlış bilgiler ortaya atıyor. Onun yol geçişini engelliyormuş. Sinirini araçlardan da çıkarıyor” dedi.

Gültekin, Arıkan’ın mahkeme tarafından gönderilen uzlaştırmacılara da yanaşmadığını söyleyerek, “Uzlaştırmacı hanımefendi geldi. O da çok şaşırdı. Salih Bey kime güveniyor dedi. Normalde çünkü uzlaştırmacıların bizi ikna etmesi lazım. Çünkü biz davacıyız. Ama gidip onu ikna etmeye çalışıyorlar. Onlarda ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya. Mahkemeden ceza alacağını biliyorum. Çünkü haksız ve yalan iddialar var” ifadelerine yer verdi.

Şiddete uğradıklarını iddia eden esnaf Erdal Tekgöz ve İzzet İnci de, “Karakola gidip ifade verdik. Biz önceden ona o kadar duyarlı davranıp, yardımcı olurduk ki. Kaç kez karşıdan karşıya geçerken yardım ettiğimizi biliyoruz. Ama bu olayda çok büyük bir ayıp ve terbiyesizlik yaptı. Olayı kendisine izah ediyoruz, dinlemeden dövüyor. Her gün buradan geçiyor ve kasıtlı olarak masalara çarpıyor, araçları devirmeye çalışıyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.