TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ezgi’nin hayalini ailesi yaşattı

İzmir’de yaşayan Hale ve Halil Dağ çifti, trafik kazasında kaybettikleri kızlarının hayalini gerçekleştirmek için ihtiyaç sahibi bir çocuğa akülü sandalye bağışında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ezgi’nin hayalini ailesi yaşattı

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

İzmir’de ailesiyle birlikte yaşayan ilkokul öğrencisi Ezgi Dağ, engelliler için sokaklarda gördüğü mavi kapakları toplayarak, engellilere umut ışığı olmak istiyordu. Küçük yaşına rağmen duyarlı kişiliği ile çevresine örnek olan Ezgi, 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu 11 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kızlarının anısını yaşatmak isteyen acılı aile ihtiyaç sahibi bir engelli çocuğa akülü sandalye bağışında bulundu.

Minik Elif’in duyarlılığı, ailesinin yaptığı bağış ile uzun zamandır yardım bekleyen 12 yaşındaki celebral palsi hastası Emir’e umut oldu.

“MAVİ KAPAK BİRİKTİRİRDİ”

Kızlarının mavi kapak toplayarak engelli bir vatandaşın sevincine ortak olmak istediklerini ama talihsiz kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Hale-Halil Dağ çifti, “Tekerlekli sandalye için mavi kapak toplama kampanyasına özel bir ilgisi vardı. Kapak toplamasındaki amaç engelli bir vatandaşın akülü sandalyeye kavuşmasına aracı olabilmekti. Kendisi bu konuda çok hassastı. Bunun için çok büyük çaba göstererek bulduğu bütün mavi kapakları biriktirirdi. 2011 yılında elim bir trafik kazası sonucu kızımızı kaybettik. Biz de anne ve babası olarak kızımızın anısına ve adına, akülü sandalye ihtiyacı olan bir kardeşimize destek olmak istedik. Yakın çevremizde ihtiyaç sahibi olmadığı için Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara’ya durumu anlattık. Kendisi ihtiyaç sahibi bir çocuğumuzu buldu ve akülü sandalye bağışımızı yaptık” ifadelerini kullandı.

“HAYALİ GERÇEK OLDU”

İki aileyi bir araya getirerek bağışın yapılmasını sağlayan Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara ise şunları söyledi: “Ezgi, vefat etmeden önce mavi kapak kampanyası için kapak topluyormuş. Ailesi de kızlarını kaybettikten sonra onun hayalini gerçekleştirmek için bağışta bulunmak istediklerini söyleyerek bize başvurdu. Bir hafta içinde iki aileyi bir araya getirdik ve Ezgi’nin hayali gerçek oldu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.