TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Fantastik bir yolculuk"

İzmir Fransız Kültür Merkezi, Francesco Rugi ve Silvia Quintanilla'nın RGB (RED GREEN BLUE) adlı sergisine ev sahipliği yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Fantastik bir yolculuk"

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Konsolosluğu işbirliğince açılan İtalyan sanatçılar Francesco Rugi ve Silvia Quintanilla'nın RGB (RED GREEN BLUE) adlı sergisine ev sahipliği yaptı. Açılışı gerçekleştirilen sergiye sanat ve iş camiasının önde gelen isimleri, çok sayıda sanatsever katıldı.

ÜÇ RENGİN MUHTEŞEM BULUŞMASI

Türkiye'de ilk sergilerini açan sanatçıların gerçekleştirdiği "RGB: Fantastik Bir Yolculuk" isimli eseri sanatseverleri adeta renkler ve ışık oyunlarıyla oluşan bir dünyaya götürüyor. Çalışmalarını Carnovsky adı altında sürdüren sanatçıların, RGB projesi renkler aracılığıyla yaratılan derinlik ve yüzey değişimlerinden oluşuyor. Sergiye adını veren RGB (Red Green Blue), üç ana renk olan kırmızı, yeşili ve maviyi simgeliyor. Üç farklı çizimin üst üste koyulmasıyla oluşan devasa desen, kırmızı yeşil ve mavi ışıkların yanmasıyla farklı manzaralar ortaya çıkarıyor, izleyicilere farklı duygu durumları yaşatıyor.

CARNOVSKY hakkında bilgi;

Sanatçılar Francesco Rugi (1977) ve Silvia Quintanilla (1979), 2007 yılından bu yana Milan'da Carnovsky ortak adıyla sanat/tarz çalışmalarını birlikte yürütmektedirler. Carnovsky'nin en bilinen projesi RGB'dir. İlk olarak 2010 yılında sunulan ve sürekli geliştirilen çalışma, izleyicilerin ilgisini çekmektedir ve İtalya'nın yanı sıra tüm dünyada önemli alanlarda sergilenmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.