TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fark atarlar

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, yarın gerçekleşecek seçime girecek. Özkoparan’ın rakiplerine fark atmasına kesin gözüyle bakılıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fark atarlar

NİHAT AK

Sektörün özünden gelen İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, 15 ay önce göreve geldi. Sorunları da çözüm yollarını da iyi bilen Başkan Özkoparan ezber bozan bir çalışmayı ortaya koydu. Sektörün nabzını iyi tutmanın verdiği avantajla 11 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek seçime girecek olan Başkan Özkoparan’ın rakiplerine fark atmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SEKTÖRE DAMGA VURACAK

Sadece 15 ay önce İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen Hasan Özkoparan ekibi ile birlikte ezber bozan bir çalışmayı ortaya koydu. Karabağlar Mobilyacılar Sitesi Esnafı ilk kez bir başbakanı ağırladı. Başbakan Binali Yıldırım’a sitenin sembolik anahtarını veren Başkan Hasan Özkoparan İzmir’de yeni mobilya sanayi sitelerine olan ihtiyacı anlattı. Sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin yer aldığı bir dosyayı alan Başbakan Yıldırım, mobilyacı esnafına yeni sanayi sitesi sözü verdi. Başbakanın ardından milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları başta olmak üzere mobilyacılar için bir çok kurum ve kuruluş harekete geçirildi. Sağlık, hukuk, sigorta ve fuar protokollerine imza attılar. Mesleki eğitime sahip çıktılar. KOSGEB desteklerinden üyelerinin daha fazla faydalanması için özel birim oluşturdular. Dayanışma geceleri ve haftalık değerlendirme toplantılarında sektörü buluşturdular.

SEKTÖRÜN NABZINI TUTAN YÖNETİM

Dün olduğu gibi sektörün özünden gelen ustalardan, seçkin firmaların temsilcilerinden yeni bir yönetim kurulu aday listesi hazırlayan İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan icraatlarının bir biriyle yarışacağı bir dönem geçirmek için gün sayıyor. Özkoparan, “Sektörümüzün içinden gelen arkadaşlarımızdan oluşan bir listeyi genel kurula götüreceğim. Bin 650 üyemizden yüzlerce arkadaşımızın yönetimimize girebilecek yapıda olduğunu görmenin onurunu yaşadık. İşletme sicili, iş yapma, sorunları bilme ve çözüm üretme noktasında oda yönetimine vakit ayırabilecek arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturduk. İcraatlarımız ile gelecek 4 yıla damga vurmak istiyoruz. Ben Hasan Özkoparan ve ekip arkadaşlarımın üyemizden vize alacağından eminim” dedi.

Kutu kutu kutu

Yeni dönemde kendilerinin değil icraatlarının konuşacağını belirten Başkan Özkoparan yeni dönem çalışma programlarını maddeler halinde paylaştı.

YENİ DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI

1)      Karabağlar belediyesi ile yapılan çalışmalarımız ile sektörümüze yeni nesiller katacak, gençlerimizi yetiştirecek, içerisinde oda hizmet birimimizin ve konferans salonumuzun da bulunduğu ismini “MOBİLYA AKADEMİ” koyduğumuz proje protokolü imzalanacak, temeli atılıp en kısa sürede sektörümüze kazandırılacak.

2)      Yeni binamız içerisinde Mali Müşavirlik hizmeti, Tasarım ve AR-GE Birimi , İhracat birimi kurulacak ve Üyelerimizin ve çalışanlarının sağlığı düşünülerek Doktor ve Hemşire bulunan sağlık birimi kurulacak.

3)      İhracat birimimiz bünyesinde E-Dergi, E-Katalog hizmeti sunarak Üyelerimizin ürünlerinin tek bir KATALOGDA toplanması sağlanacak. Bu Katalog ile Yurt içi ve Yurt dışı Mobilya satıcılarına ulaşılarak satış yapmaları ve Yurt dışından getirilecek müşteriler ile üyelerimizin ikili iş görüşmeleri sağlanacak.

4)      E-Fuar kapsamında üyelerimizin ürünlerini sergileyeceği kapsamlı ve farklı dillere çevrilebilen internet sitesi kurulacak.

5)      Çek sorgulama ve bilgi bankası oluşturulacak.

6)      İzmir Enternasyonal Fuarı içerisinde “MOBİLYA PERAKENDE GÜNLERİ” Gerçekleştirilecektir.

7)      Ulusal ve Uluslararası Fuar ve İş gezileri devam edecek.

8)      Yeşillik Caddesi Üzerinde, Sanayimize araç girişini imkânsızlaştıran, sanayimizi öldüren YAN YOL’un kaldırılması için elimizden gelen tüm çalışmalar yapılacak.

9)      Sektörümüzün en önemli sorunu “İHTİSAS SANAYİ SİTESİ” dir. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla Menderes İlçesinde 2 Milyon M2 bir arazi bulunmuştur. Kooperatif kurulması için Sanayi Bakanlığı izni beklenmektedir.

10)   Kısıkköy Sanayisinin yanında bulunan 120 Dönümlük arazi üzerine “MOBİLYA ALIŞVERİŞ MERKEZİ” kurulması için çalışmalarımız vardır ve sonuçlandırılacaktır.

11)   KOSGEB destekli İŞ BİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ Projesi kapsamında atıkların enerjiye dönüştürülerek, Üyelerimizin ELEKTRİK maliyeti düşürülecektir.

12)   Lojistik soruna kesin ve kalıcı çözüm getirilecektir.

13)   Kayıt dışı ile alakalı aktif çalışma yapılacaktır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.