TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fazıl Say resitali

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, “Yürüyen Köşk, Atatürk Anısına Op.72” adlı yeni eserini sunmak üzere etkileyici ve güçlü piyanosuyla bugün saat 20:00’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyicinin karşısına çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fazıl Say resitali

NİLGÜN TAZE

Sevilen sanatçı Fazıl Say bu akşam İzmir’de vereceği konserde Beethoven ve Chopin gibi ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayacak. Ahmet Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’de başlayacak konser için bilet satışları bugün de devam edecek. Ludwig van Beethoven – Appassionata, Piyano Sonatı No.23, Op.57, III. Allegro manontroppo – Presto ve Kara Toprak Piyano Solo, Op.8 gibi sevilen parçaları çalacak olan Say aynı zamanda Atatürk anısına Yürüyen Köşk isimli parçasını çalacak.

1970 yılında Ankara’da dünyaya gelen Fazıl Say, 4 yaşında ailesi tarafından piyanoya başlatılmış, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf  Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçı, 1991’de konçerto solisti diplomasını almış, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir.

BAŞARIDAN BAŞARIYA

1994’te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995’te New York’ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak konser kariyerine başladı. Öte yandan oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için şarkı bestelemeye başlayan Say, bu eserler arasında Nazım ve Metin Altıok Ağıtı başlıklı oratoryolarına yer verdi. 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesinin siparişi üzerine Albert Einstein’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Wolfgang Amadeus Mozart’ın 250. doğum yılında Viyana’daki kutlama komitesinin siparişi dolayısıyla bestelenen Patara adlı bale müziği bulunuyor.

1995 yılından günümüze uzanan süreç içinde tırmanışını sürdüren Fazıl Say, Fransa ağırlıkta olmak üzere Avrupa ülkelerinde ve beş kıtada etkinliklerini sürdürmekte, günümüzün önde gelen şef ve orkestralarının eşliğinde konserler vermekte ve ünlü salonlarda resitaller sunmaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.