TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe yarı finalde

Euroleague şampiyonu sarı lacivertliler, Spor Toto Basketbol Ligi’nde de Tofaş’ı eleyerek yarı finale yükseldi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fenerbahçe yarı finalde

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Tofaş’ı 79-73 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi. Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Darüşşafaka Doğuş oldu. 

Ev sahibi ekibin basketiyle başlayan mücadelede Nunnaly’nin üçlüğü ile öne geçen sarı-lacivertliler, Copeland ve Kaya’yı durduramayınca skorda 6-3 geri düştü. Kalinic ve Ali Muhammed’in kaydettiği 5-0’lık seriyle avantajı tekrar eline geçiren Fenerbahçe farkı açmayı başardı. Üstün oyununu sürdüren sarı-lacivertliler ilk periyodu da 19-22 önce geçti. İkinci periyotta Melih’in üçlüğünün ardından Tofaş ekibinden Kadir’in üçlüğü sonucu skor 26-26’da eşitlendi ve ev sahibi ekipten mola geldi. Bu bölümün ardından eşitliğin sürdüğü mücadelede ev sahibi ekipte Yiğit’in üçlüğü ve Copeland’ın turnikesi sonucu ilk yarı skoru 44-39 oldu. Micic’in üçlüğüyle başlayan ikinci yarıda Datome ve Sloukas’ın basketleri farkı 1 sayıya kadar indirdi. (47-46). Kalinic’le eşitliği yakalayan Fenerbahçe, televizyon molasına 51-51’lik skorla girdi. Molanın ardından Barış Hersek’le öne geçen Fenerbahçe, avantajını koruyamadı ve final periyoduna 59-57 geride girdi.

Dördüncü periyotta Sloukas’la skoru eşitleyen sarı-lacivertliler, Ivanov’a Egehan’la karşılık verdi ve Melih’in üçlüğüyle de skoru 61-64 yaparak rakibine mola aldırdı. Molanın ardından başa baş giden mücadelede skor 67-67’ye gelince bu kez mola alan taraf Fenerbahçe oldu. Moladan da Sloukas’ın üçlüğüyle dönen Fenerbahçe, kalan bölümde oyunu domine etti ve maçı 79-73 kazandı. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.