TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe Doğuş finalde

THY Avrupa Ligi’nde üst üste üçüncü kez finale yükselen sarı-lacivertliler, yarın finalde İspanyol temsilcisi Real Madrid karşısında şampiyonluk unvanını korumak için mücadele edecek

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 12:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fenerbahçe Doğuş finalde

Basketbolda THY Avrupa Ligi’nde üst üste 3. kez finale kalan Fenerbahçe Doğuş, bugün İspanya’nın Real Madrid takımını yenerek Avrupa şampiyonluğu unvanını korumaya çalışacak. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliğinde Stark Arena’da düzenlenen organizasyonun ilk maçında Litvanya’nın Zalgiris takımını 76-67 yenerek finale çıkan sarı-lacivertli takım, gözünü bir kez daha kupaya dikti. İlk kez 2014-2015 sezonunda Dörtlü Final’e kalan ve dördüncü olan Fenerbahçe Doğuş, 2015-2016’da ise ikinci sırada kalmıştı. Geçen sezon İstanbul’da kupayı alarak Türk basketbol tarihine geçen sarı-lacivertliler, bu gururu bir kez daha yaşamak için mücadele edecek.

Sarı-lacivertlilerin rakibi ise Rus ekibi CSKA Moskova’yı 92-83 yenen İspanyol temsilcisi Real Madrid oldu. Fenerbahçe ile Real Madrid arasında oynanacak final mücadelesi Stark Arena’da TSİ 21.00’de başlayacak.

10. ZAFERİNİ KOVALAYACAK

Fenerbahçe Doğuş’un tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, kariyerinde 10. Avrupa Ligi zaferini ülkesi Sırbistan’da almaya çalışacak. Avrupa Ligi’ni 9 defayla en fazla kazanan başantrenör olan Sırp çalıştırıcı, Panathinaikos Superfoods’la 5, Partizan, Badalona, Real Madrid ve Fenerbahçe’yle ise birer kez mutlu sona ulaştı.

KARİYERİNDE İLK PEŞİNDE

Obradovic, başarılarla dolu kariyerine bir ilki Fenerbahçe Doğuş’la yaşamaya çalışacak. Sırp başantrenör, bu kupayı hiçbir takımla üst üste 2 sezon kazanma başarısı yakalayamadı. Kariyerinde ilk kez bu kulvarda ülkesinde boy gösteren Obradovic, sarı-lacivertlileri finalde zafere taşıması halinde bir ilk daha yaşayacak. Sırp başantrenör daha önce iki farklı takımla üst üste şampiyon olmuştu. AA/İHA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.