TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FET֒nün darbe girişimine ilişkin davasına devam edildi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu davada, 148’i tutuklu 280 kişinin yargılanmasına devam edildi

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 06:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
FET֒nün darbe girişimine ilişkin davasına devam edildi

İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin, örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu, 148’si tutuklu 280 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Ses ve Bilişim Görüntü Sistemi’yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmada, mahkeme başkanı bazı sanıkların gözaltına alınmalarının ardından ev ve iş yerlerinde ele geçirilen materyallerde yapılan incelemeye ilişkin analiz raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti.

WHATSAPP GRUBU MESAJLARI

Mahkeme başkanı, tutuklu sanık eski Astsubay Fuat Sağlam’ın, cep telefonunda örgütün gizli haberleşme programı “ByLock”u kullandığına ilişkin tespitin olduğunu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin yaşandığı gece Sağlam’ın cep telefonunda, eşinin de yer aldığı WhatsApp grubunda, darbe girişimini destekleyen, hükümete ağır hakaretlerin edildiği mesajların bulunduğunu açıkladı. Söz alan Sağlam, cep telefonunda “ByLock” programının tespit edilmesinin mümkün olamayacağını iddia ederek, WhatsApp’taki grupta ise kendisinin yer almadığını, o dönem bir halk eğitim merkezinde çalışan eşi ve öğrencilerinin yer aldığını, eşinin gelen mesajlara cevap vermediğini ve bu mesajlardan kendisinin sorumlu olmadığını savundu. Tutuklu sanık eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Albay Ramazan Elmas’ın makam odasındaki not defterindeki incelemenin de sona erdiğini söyleyen Mahkeme Başkanı, Elmas’ın not defterinde “Yurtta Sulh Konseyi”, “Dalaman uçak”, “Dalaman’da helikopter için yakın isteniyor” şeklinde ibarelerin yazıldığı, yine aynı defterde, Ege Ordusu Komutanlığı, Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo Komutanlığı Gazinosu ve eski 143. Filo Komutanı Binbaşı Mustafa Azimetli’nin askeri hatlarının yazılı olduğu notların olduğunu aktardı. Elmas ise raporu detaylı inceledikten sonra esasa ilişkin savunmasında bununla ilgili ifade vereceğini beyan etti. Mahkeme Başkanı, tutuklu sanık eski Üsteğmen Mustafa Bacak’ın akrabası Ö.B.’nin, FET֒nün darbe girişiminin ardından Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek tanık olarak ifade verdiğini söyleyerek, dosyaya giren ifadeyi okudu.

ASKERİ FABRİKANIN ÖRGÜT İMAMIYDI

Ö.B.’nin Bacak’ın babasının kentteki askeri hastanede işçi olarak çalıştığını, örgütle bağlantısının “güçlü” olduğunu aktaran mahkeme başkanı, tanığın beyanında özetle şu ifadelerin olduğunu açıkladı: “Bacak’ın babası da FET֒cüdür. Askeri fabrikanın örgüt imamıydı. Bacak, örgüt tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teğmen olarak yerleştirilmiştir. Bir kardeşi jandarmada rütbeli, diğeri de emniyet teşkilatındadır. Bunlar, zaman zaman görüştüğümüzde, FET֒yü överlerdi ve örgütten olduklarını saklamazlardı. 15 Temmuz 2016’da FET֒nün darbe girişiminde bulunduğunu öğrendikten sonra bildiklerimi devlete anlatmak istedim. Gerçekleri devletimiz ortaya çıkartacaktır. Bu aileyle herhangi bir husumetim yoktur.” Ö.B. ile ailesi arasında husumet olduğunu, kıskançlığından böyle bir ifade verdiğini belirten Bacak, aleyhine olan hususları kabul etmediğini vurgulayarak, daha sonra ayrıntılı ifade vereceğini bildirdi. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.