TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“FET֒nün kullanılma tarihi sona erdi”

Yozgat ve ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadışehri İlçesi’nde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“FET֒nün kullanılma tarihi sona erdi”

Bozdağ, İsviçre'nin başkenti Bern'de PKK yandaşlarınca düzenlenen 'hayır' mitinginde 'Erdoğan'ı öldürün' yazılı pankart açılması ve güvenlik güçlerinin buna göz yummasının kendisine hatırlatılması üzerine, ülkeler arasındaki diplomatik kuralların yol edildiğini belirterek, “Avrupa adına üzücü olaylardan bir tanesini daha yaşadık. İsviçre’de terör örgütünün gösterisi, toplantısı sırasında Sayın Cumhurbaşkanımızın resminin olduğu bir afiş ve o afişte de Cumhurbaşkanımıza doğrultulmuş bir silah ve bir yazı var. Erdoğan’ı öldürün veya Erdoğan’a ölüm şeklinde. Bu olayın geldiği noktayı göstermesi bakımından son derece önemlidir. İsviçre polisinin gözleri önünde olay yapılıyor ve İsviçre güvenlik güçleri bu terör eylemine bir ülkenin cumhurbaşkanını öldürme talimatı içeren afişin asılmasına ve cumhurbaşkanının hedef gösterilmesine engel olmuyor. Aksine onların bu terör faaliyetini güvenli bir şekilde yapmaları için onların güvenliğini alıyor. Bu büyük bir yanlışlıktır” dedi.

ONLARA DA ZARAR VERECEK

Bakan Bozdağ, Avrupa ülkelerinin himaye ettikleri terör örgütlerinin sonunda onlara da zarar vereceğini ifade ederek, “Buradan bir kez daha ifade etmekte fayda var. İyi terörist, kötü terörist olmaz. İyi terör örgütü, kötü terör örgütü de olmaz. Terör örgütlerinin hedefleri, amaçları, eylem alanları, eylem yaptıkları kim olursa olsun terör örgütü terör örgütüdür ve bütün terör örgütleri insanlık düşmanıdır. Dolayısıyla insanlığa düşman terör örgütlerine karşı da ortak mücadele şarttır. Ama gördüğünüz gibi bazı Avrupa ülkeleri iyi terör örgütü, kötü terör örgütü ayrımı yaptıkları gibi iyi terörist, kötü terörist ayrımı yapmaktadırlar. Bu himaye en sonunda onlara zarar verecektir. Çünkü terör bulunduğu her yerde kendine imkan versin vermesin en sonunda onlara da zarar verici bir niteliği vardır” şeklinde konuştu.

KULLANIŞLI MALZEME DEĞİL

Bozdağ, FET֒nün kullanılma tarihinin sona erdiğini ifade ederek, “Bunlar vasıtasıyla bir menfaat beklemek akıllıca bir iş değildir. Ama başka ülkelerde de bu örgütün bazı faaliyetleri var. Oradan o ülkeler üzerinde bir menfaat peşinde koşuyorlarsa orada da menfaat elde etme şansları artık kalmamıştır. Çünkü FETÖ'nün kullanılma tarihi sona ermiştir. Hiçbir güç için artık kullanışlı bir malzeme değildir. Böyle bir vasfı kalmamıştır” diye konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR TAKIMDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hayır çıkarsa Türkiye üçüncü lige düşer” sözlerini de değerlendiren Bakan Bozdağ, Türkiye’nin birinci ligde oynayan güçlü bir takım olduğunun altını çizerek, “Sayın Kılıçdaroğlu, bol bol yalan söyleyerek kendi akıl karışıklığını millete de yansıtmak istiyor ve sandıktan 'hayır'ın çıkması için uğraşıyor. Yalanlarla uğraşıyor, korku vererek uğraşıyor. Bu Türkiye'yi üçüncü lige düşürecek değil, Türkiye'yi birinci ligde en başta oynatacak büyük bir değişim olacaktır” dedi. (İHA/YOZGAT)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.