TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fetrek’te 2. etap heyecanı

Yoğun kirlenme ve sanayileşme baskısıyla dere yataklarında büyük erozyonlar meydana gelen, şiddetli yağışlarda ise sel baskınlarına neden olan Fetrek Çayı’nda uygulanan ıslah projesinde 2. etaba geçildi

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fetrek’te 2. etap heyecanı

DSİ 2. Bölge Müdürlüğünce 22 km. uzunluğundaki Fetrek Çayı’nda başlatılan ıslah çalışmalarının 2. etap projesi için Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in makamında geniş katılımlı toplantı düzenlendi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fetrek Çayı üzerinde yer alan adacığa geçiş için Bakanımız Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda yapılan biri 3 gözlü diğeri 2 gözlü iki adet köprünün projesiyle ilgili son detayları birlikte değerlendirdik. Torbalı Özbey Mahallesi yolundaki Kaplancık Köprüsü’nü, Moskof  (Çevlik ) Çayı’ndaki kirlenmeyi, Moskof Çayı’nın Fetrek Çayı’na birleştiği yerden itibaren membaaya doğru yaklaşık 7 km. Fetrek Çayı’nda yapıldığı gibi yeni bir çalışmanın başlaması hususlarını ele aldık” dedi.

ÇOK UZUN SOLUKLU BİR PROEJE

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nin siyasi tartışmalarda heba edilmeyecek kadar önemli ve bölgenin en büyük çevre yatırımlarından birisi olduğunu, toprağı, havayı, suyu ve çevreyi korumayı amaçladığını vurgulayan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu projenin üç ana hedefi var; suyu, toprağı ve çevreyi korumak. Çaybaşı ve Karakuyu mahallelerimiz ile Fetrek Çayı’nın geçtiği bölgedeki tarımsal alanları taşkınlıklardan korumaktır.  Projenin 1. etabı olan dere yatağı ıslahının önemli bir kısmı yapıldı. Islah edilen devasal kayalarla, taşlarla tahkimatı yapılan bölgelerde önemli oranda rekreasyon alanları kazanıyoruz. Şimdiye kadar 200 bin metrekarelik alan değerlendirilebilecek duruma getirdik. Proje çalışmaları devam ediyor. Bir yandan, suyu, toprağı ve çevreyi korurken öte yandan bütün İzmir’e yetecek bölgenin en büyük sosyal yaşam alanını gelecek kuşaklara bırakıyoruz. Ayrıca bir de yapay ada oluşturuldu. Bu adada ise çok amaçlı tesisler yer alacak” şeklinde konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.