TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz”

null

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz”

Bursa’da konuşan eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, birlik düşüncesini ve ülkeyi parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincinin hakim kılınması gerektiğini belirterek, "İzin vermeyeceğiz, ne olursa olsun bir daha bu topraklarda fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Temsilciliği'nin açılış törenine katıldı. Beyazıt Paşa Medresesi'nde gerçekleşen açılış törenine eşi Sare Davutoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Edebali de katıldı.

Konuşmasında, Başbakanlığı devraldığı kongrede bir fetret çıkartmaya çalışacaklara karşı hep beraber omuz omuza yürümeleri gerektiğini söylediğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "İşte bugün 15 Temmuz'da da, benzer bir fetreti bu ülkeye yaşatmak isteyenler çıktı. PKK, DEAŞ ve diğer niceleri. Aynı saldırılarla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken, ecdadın tutunduğu dallara, ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmamız ve o kökleri tekrar ihya etmemiz. Bugün birlik düşüncesini hakim kılmalıyız. Parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincini hakim kılmalıyız. O fetret döneminde Çelebi Mehmet Han ve çevresindekilerin gösterdiği fedakarlıklar olmamış olsaydı, bugün bu topraklarda cihan devletinin varisleri ve onurlu bir cumhuriyetin vatandaşları olarak yaşama imkanımız olmayacaktı. Şimdi de bugün burada bu güzel mekanda bunları hatırlıyor ve yad ediyorsak bunda 15 Temmuz gecesi şehit düşen kardeşlerimizin, Hakkari Çukurca'da bölücülere karşı şehit düşen aziz kahramanlarımızın büyük payı ve hisseleri var."

DERİN BİLİNÇ SAYESİNDE

Devleti parçalamak isteyenlere karşı omuz omuza olunması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hep beraber 78 milyon, ülkenin her köşesinde karanlık zannedilen bir geceyi aydınlık bir güne çevirmişse, işte bu milletin ruhuna, zihnine zerk edilmiş olan bu derin bilinç sayesindedir. 600 yıl önce yaşanan o fetret dönemindeki bilincin bu döneme yansımasının bir sonucudur. İzin vermeyeceğiz, ne olursa olsun bir daha bu topraklarda fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz." (DHA/BURSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.