TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filizlere büyük onur

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye’yi aşan Karşıyaka’nın Filizleri Projesi; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Küresel Dernekler Forumu (ORUFOGAR) tarafından 5 kıta, 30 ülke ve 150 şehre “Uygulanabilir Örnek Proje” olarak gösterildi. Sertifika İspanya’da, törenle verildi

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Filizlere büyük onur

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen “Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesine bir büyük onur da Birleşmiş Milletler’den (BM) geldi. Belediyenin organizasyon gücü ve halkın örgütlenme becerisi ile üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan proje; BM Kalkınma Programı ve Küresel Dernekler Forumu (ORUFOGAR) tarafından 5 kıta, 30 ülke ve 150 şehre “Uygulanabilir Örnek Proje” olarak gösterildi. Filizler, iki yıl önce de Avrupa Kamu Sektörü Ödüllerinde, “Avrupa’nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilmişti.

Kalkınma Programı’na 5 kıta 30 ülkeden 150 şehir katıldı. Yapılan elemeler sonucunda Karşıyaka’nın Filizleri Projesi en iyiler arasında yerini aldı. Sertifika töreni İspanya’nın Vitoria kentinde yapıldı. Belediye adına orada bulunan ekip, sertifikayı ORUFOGAR Başkanı Abdessamad Sekkal’den aldı. Sekkal, projenin halkı örgütlemek ve yönetim sürecine katmak adına önemli bir hizmet çalışması olduğunu kaydetti.

“Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak adına, toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyoruz” diyen Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Apartmanları, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek ihtiyaç sahibi üniversitelilere burs sağlıyoruz. Şu ana kadar 600’den fazla üniversitelimiz bu projeden faydalandı, faydalanıyor. Sayımızı daha da artıracağız. Bu çabamızın ödüllendirilmesi bizim için büyük onur. Projeye destek olan ve öğrenci okutan tüm Karşıyakalıları kutluyorum” şeklinde konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.