TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyata taraftar tepkisi

14 yıl sonra yükseldiği Süper Lig’de taraftarının desteği ile fırtına gibi estiği bir sezonu geride bırakan Göztepe, 2018-19 sezonu kombinelerini satışa sunuluyor. Taraftarlar ise kombine fiyatlarının yüksekliğine tepkili

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fiyata taraftar tepkisi

KENAN YEŞİL(ÖZEL HABER)

Spor Toto Süper Lig’de 2017-18 sezonunu 49 puanla 6’ncı sırada tamamlayan Göztepe, yeni sezon kombine bilet fiyatlarını açıkladı. Taraftarının desteği ile fırtına gibi estiği bir sezonu geride bırakan sarı kırmızılı ekip, yeni sezon kombine satışlarını iki aşamada yapacak. Fiyatları kombinesini yenileyecekler ve yeni kombine alacaklar olarak ikiye ayıran sarı kırmızılılarda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kale arkası için kombine satışı yapılmayacak. Kredi kartlıyla satışlarda komisyon farkının yansıtılmayacağı ve yenileme yapacak taraftarlar için kombine satış tarihi 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri olarak belirlenirken, genel satış ise 5 Haziran tarihinde başlayacak.

KOMBİNE FİYATLARI BELLİ OLDU

Göztepe tarafından yapılan açıklamada, 2018-19 sezonu kombinelerinin Bornova Stadı Maraton Tribün 850 TL, Numaralı Tribün bin 800 TL ve VIP Tribün 3 bin 250 TL olarak belirtildi. Kombine genel satışı 5 Haziran 2018 Salı saat 11:00’de başlayacağı bildirildi. Ayrıca 2017-18 sezonunda kombine sahibi olan taraftarların ise Yenileme İndirimi’nden faydalanarak 28 Mayıs Pazartesi-3 Haziran Pazar tarihleri arasında Maraton Tribün 700 TL, Numaralı Tribün bin 500 TL ve VIP Tribün 2 bin 750 TL fiyatlarından kombine sahibi olabileceği ifade edildi. Yenileme Dönemi indiriminin 2017-18 sezonunda alınmış olan koltuklar için geçerli olacağı ise belirtildi.

KOMBİNE FİYATLARI ARTTI

Geçtiğimiz yıla oranla kombine fiyatlarında artış olduğu dikkat çekti. 2017-2018 sezonu kombineleri Bornova Stadı Maraton Tribün 450 TL, Numaralı Tribün bin 250 TL ve VIP Tribün 2 bin 250 TL olarak belirlenmişti. 2018-19 sezonu kombineleri ise Bornova Stadı Maraton Tribün 850 TL, Numaralı Tribün 1800 TL ve VIP Tribün 3 bin 250 TL olarak belirlendi. Yenileme indiriminden faydalanacak olanlar ise Maraton Tribün 700 TL, Numaralı Tribün bin 500 TL ve VIP Tribün 2 bin 750 TL kombine sahibi olabilecekler.

TARAFTAR FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Öte yandan Göztepe taraftarı bu fiyat artışından oldukça şikayetçi. Göztepe kulübünün kombine fiyatlarını duyurmasının ardından taraftarlar sosyal medya üzerinden sitemlerini dile getirdi. Fiyatların çok yüksek olduğunu belirten taraftarlar kombine fiyatlarının düşürülmesini istedi. Göztepe taraftarı sitemlerini “Siz istiyor zengin taraftar, Siz yükseltmek kombine fiyatları. Ama bilmiyorsunuz ki ‘Gerçek Göztepe Kenar Mahalle”, “Kur farkı yansıtılmış hali mi bu yoksa daha yansıtılacak mı?”, “Kombine fiyatları da herhalde dolarla birlikte yükseliyor!”, “Hangi kenar mahallede var 850 TL verecek? Gerçek Göztepe Kenar Mahalle!”, “Bu ne ya. Bu acele ne? Yüzde 60 zam ne? Şaka mısınız siz?”, “Bizim eve 2 kombine bir aylık asgari ücret yapıyor. Hani haberiniz yoksa uyandıralım Göztepe” “İsterseniz maaşı da size bağlayalım. Biz evde taş yeriz” gibi ifadelerle dile getirdi.

KOMBİNE FİYATLARINA YAPILAN ZAM ÇOK YÜKSEK

Kombine fiyatlarına yapılan zammın çok yüksek olduğunu belirten Göztepe taraftarlarından Fatih Güven, “Kulübün kurdan dolayı yükü arttı. Futbolculara ödenen paralar genellikle döviz üzerinden olduğu için kulübe bir yük olacak. Her şeyi kulüpten beklemeyeceğiz bizler de destek vereceğiz ama kombine fiyatlarındaki artıştaki oran çok fazla ve çok mantıksız. Numaralıda yüzde 80 üzerinde bir fiyat artışı var. Yüzde 15-20 oranında bir zam kabul edilebilirdi. Geçen yıl 850 liraya aldığım kombine bu yıl bin 500 lira olarak sunuluyor. Bin 500 lirayı veremeyip daha uygun bir yerden kombine almak istediğinde ise operasyon payı alınıyor. Ancak geçtiğimiz yıl oturduğumuz yerde yenileme yapabiliyoruz. Yenileme aşamasında geçen yıl numaralıda oturup da bu yıl maratona geçemiyoruz. Maratonda boş yer kalması bekleniyor. Maratondaki yeri beklerken yer kalmıyor. Bu sefer numaralıya tekrar dönüyorsunuz ancak yenileme dönemini kaçırdığınız için 300 lira fark ödemek zorunda kalıyorsunuz. Hareket etme operasyonumuzu kısıtladılar. Ya numaralı alacaksın ya da kale arkasında günlük bilet kovalanacak. İş o noktaya geldi. Kombine fiyatlarının çok yüksek olduğunu yönetime bildirdik. Sanırım başkanın farklı bir düşüncesi var. Biz kulübün her zaman arkasındayız ama taraftarında belli bir ekonomik durumu var” dedi.

MAÇA GELEN TARAFTAR CEZALANDIRILIYOR

Göztepe taraftarının sadece iç saha maçlarına giden bir taraftar topluluğu olmadığını vurgulayan Güven, takımlarına olan destekleri ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Göztepe taraftarının kombine fiyatları ile cezalandırıldığını dile getiren Fatih Güven şöyle konuştu: “Göztepe taraftarı tüm maçlara ilgi gösterdi. Deplasman ciddi bir maliyet zaten. Şimdi ise iç saha ciddi bir maliyet oldu. Artık insanlar zorlanmaya başlıyor. Bu artışlar daha düzeyli yapılırsa artışı doğal karşılanır. Ancak şu andaki fiyatlar kabul edilecek oranda değil. Geçtiğimiz sezonda taraftar olarak her maçta tribünleri doldurduk. İç saha deplasman demeden takımımızı destekledik. Kombine fiyatlarının bu kadar yükselmesi taraftarı üzüyor. Başkanımızın sezon değerlendirmesi yaptı. ‘Taraftarlarımızla Türkiye’ye örnek olduk’ dedi. Türkiye’ye örnek olan Göztepe taraftarı kombine fiyatları ile cezalandırılıyor. Kulübün yüzünü hiç yere düşürmedik, hep gurur duyulmasını sağladık. Ama şimdi ise bir şekilde ‘Neden maça geldiniz’ diye taraftarlar cezalandırılıyor. Hem taraftarını övüyorsun, hem de cezalandırıyorsun. Göztepe taraftarı süper lig’e renk kattı. Takımı için tüm çileleri çeken taraftara hakkından fazla zam yapılıyor.”

TARAFTARLAR TELEVİZYON SEYİRCİLERİNE DÖNÜŞECEK

Göztepe Üniversite oluşumu Goztepe Uniforce adına konuşan Emre Uluçtan ise “Kombine fiyatları belirlenirken her ne kadar bulunduğumuz ligin ve takımımızın seviyesi dikkate alındıysa da, taraftar kitlemizin öğrenci, işçi ağırlıklı olması göz ardı edilmiş durumda. Bu şartlarda bir üniversite öğrencisi iki aylık bursunu, bir işçi maaşının yarısını kombine bileti için ayırması gerekiyor. Bu da neredeyse imkansız. Kulübümüzden en azından öğrenciler için bir indirime gitmesini bekliyoruz. Aksi taktirde öğrenci arkadaşlarımız maçları izlemekte zorlanacaklar ve yıllardır eleştirdiğimiz televizyon seyircilerine dönüşecekler” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.