TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fotoğrafçılardan örnek davranış

Narlıdere Belediyesi Fotoğrafçılık Kursu üyeleri, Urla Barbaros Küçükgöl’de fırsatçılar tarafından kesilen çam ağacının yerine örnek bir davranış sergileyerek mavi servi fidanı dikti

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fotoğrafçılardan örnek davranış

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Urla Barbaros Küçükgöl’de sonbaharın ilk günlerinde suların çekilmesini fırsat bilen kişiler tarafından kesildiği tahmin edilen yaşlı çam ağacının yerine İzmirli fotoğrafçılar tarafından mavi servi fidanı dikildi.

Narlıdere Belediyesi Fotoğrafçılık Kursu üyeleri, Urla Belediyesi’nin desteğiyle sağladıkları çeşitli fidanları soğuk rüzgarlara aldırmadan Barbaros’taki Küçükgöl’ün çevresine diktiler. Fidanlardan biri de göldeki küçük adaya, kimliği belirsiz tarafından kesilen çam ağacının yerine dikildi. Barbaros’taki Küçükgöl, günbatımı fotoğrafı çekmeyi sevenlerin en önemli uğrak yeri ve doğa fotoğrafçılarının gözde mekanları arasında yer alıyor.

Barbaros köyü hakkında bilgi

Barbaros, İzmir İli’nin Urla İlçesi’ne bağlı yerel bir Batı Ege köyüdür. Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar nahiye olan köyün girişinde bulunan, o dönemde karakol ve hükümet binası olarak daha sonra da uzun yıllar ilkokul olarak hizmet veren tarihi bina ve bahçesindeki devasa çam ağaçları ilgi çekicidir. Ayrıca köyün ilk camisi olan yapının minaresi, bölge mimarisi açısından özgün bir tarzdadır. Bunların yanı sıra, kurak Urla-Karaburun Yarımadası’nda ender rastlanan, un elde etmek amacıyla kullanılmış ve büyük kısmı hâlâ ayakta bulunan su toplama havuzlu eski su değirmeni de köyün özgün yapılarındandır.

Köy halkı günümüzde geçimini turizm, zeytincilik ve kavun yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Köyde, Barbaros ve diğer civar köylerden toplanan zeytinlerin eski sistemle sıkıldığı, örneği çok az kalan bir zeytinyağı değirmeni bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.