TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbolumuzun utanç gecesi

Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan dev derbi, Türk futbol tarihinin “kara gecelerinden” biri olarak kayıtlara geçti. Beşiktaş Teknik Direktörü hastanelik olurken maç tatil edildi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Futbolumuzun utanç gecesi

Fenerbahçe ile Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşı karşıya gelirken sahada çıkan olaylar maçın önüne geçti ve Türk spor tarihinin sayfalarına kara bir gece olarak geçti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Fenerbahçe taraftarlarının attığı yabancı bir cisim sonucu başından yaralandı. Başına beş dikiş atılan Güneş, geceyi hastanede geçirdi. Utnaç gecesinin fitili ise Quaresma’ın köşe vuruşlarında atılan yabancı maddelerle başladı. bu durum defalarca tekrar edilince Hakem Mete Kalkavan yardıcılarını orta sahaya topladı Pepe’nin de kırmızı kart gördüğü ve her şeyin Fenerbahçe’nin lehine olduğu bir ortamda olaylar ikinci yarıda da durulmadı ve Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin ve Fenerbahçe taraftarı arasında yaşanan gerilime engel olmayan Çalışan Güneş’in başına yabancı cisim isabet etti. bu olayın sonucunda Mete Kalkavan maçı tatil etti.

BU BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ

Yaralanan Şenol Güneş’in tedavi gördüğü hastaneye giden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türk futbolu adına çok üzücü bir gün olduğunu vurgulayan Orman, “Olaya şöyle bakmak lazım; bu derbi müsabakaları özellikle Beşiktaş - Fenerbahçe derbileri biraz gergin geçiyor. Bunun benzeri bizim stadımızda da oynandı. Bizim stadımızda da kırmızı kartlar oldu ama hiç böyle olaylar olmadı. Bu bir güvenlik zafiyeti. Bundan kim sorumluysa onlar buna bakacaklar. Yok işte Fenerbahçe’nin iç işleriymiş falan bunlar bizi alakadar eden şeyler değil. Netice itibariyle bir oraya misafir olarak geldik. Dünya 3.’sü yapmış hocanın böyle bir durumda kalması üzücü. Hakeme, oyuncularımız bu olay olduktan sonra soruyorlar içeri girebilir miyiz diye. Onların ifadesi üzerine içeri giriyorlar. Sonrasında da bu aralarda bir sürü olaylar oluyor. Bizim personelimize oradaki özel güvenlik saldırıyor. Üzülüyoruz tabi ki. Netice itibariyle ligde de çok güzel bir yarışma var. O yarışmada da bunun zevkini çıkartıp, güzel taraflarını çıkartacağımıza bu gibi şeylerle insanlar futboldan soğutulmaya çalışılıyor. Mesele tribünlere düzgün taraftarları çekebilmek. Beşiktaş Kulübü’nün bunu yaptığına inanıyorum ki en problemli kulüplerden biri bizdik. Şu an stadımızda hiç böyle şeyler olmuyor. Üzüldüm” dedi.

SENARYO DEVREYE SOKULDU

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayların ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün resmi internet sitesinde açıklamada bulundu. Yıldırım yaşananların ardından, “3 Temmuz’un devamı niteliğinde bir senaryo devreye sokuldu” ifadelerini kullandı.  

Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Bugün tüm Türkiye’nin gözleri önünde stadımızda adeta 3 Temmuz olaylarının devamı niteliğinde yeni bir senaryo devreye sokuldu. En ufak saha olayının “maç tatili” için sebep olarak arandığı bir operasyona alet edilmekten Fenerbahçe camiası adına utanç duyuyorum. Volkan Demirel’e kapı kolu, kaldırım taşı, bıçak atıldığında bu hakemler neredeydi? Hasan Çetinkaya’nın Vodafone Arena’da kafasına taş isabet ettiğinde; Mehmet Topal’a gol sevinci sırasında tehlikeli madde fırlatıldığında maç neden tatil edilmedi? Finale giden yolda; 10 kişi kalmış rakibe karşı, tüm psikolojik ve fiziksel üstünlük lehimizeyken, bu yapılan kurgu yüz kızartıcı bir utanç tablosudur! Bütün uyarılara rağmen, tüm destek talebine rağmen, herhangi bir yardımın sağlanmaması; sahaya yabancı maddelerin atılması, bunun bir senaryo olduğunu açık ve net şekilde ortaya koymaktadır.

Dünya’ya rezil olduk

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasında yaşanan olaylar Avrupa basınında manşetlere çıktı. Fenerbahçe tribünlerinden atılan cisim nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in başından yaralanması, BBC, Bild ve Marca gibi Avrupa’nın önde gelen spor gazetelerinde en üst sıralarda yer aldı. BBC, Şenol Güneş’in başından yaralanarak hastaneye kaldırılmasını manşete çıkarken, Fenerbahçe tribünlerinin attığı yabancı cisimler nedeniyle oyunun sık sık durduğunu da satırlarında belirtti. Almanya’nın en çok okunan gazetesi Bild de Şenol Güneş’in yaralandığı fotoğrafı manşetten verdi. Bild haberi “Beşiktaş Teknik Direktörü başından vuruldu” başlığıyla duyurdu. İspanyol Marca da Beşiktaşlı futbolcu Pepe’nin, Fenerbahçe maçında kırmızı kart gördüğünü belirttiği haberde Fenerbahçe tribünlerinden atılan bir cisim nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in hastaneye kaldırılmasıyla maçın tatil edildiğini yazdı.

Şenol Güneş taburcu oldu  

Ülker Stadı’nda akşam oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan derbide başına yabancı cisim isabet eden Şenol Güneş, hastaneye kaldırılmıştı. Başında açılma olan ve sarsıntı geçiren Güneş, bir gece hastanede kaldıktan sonra bugün sabah saatlerinde taburcu edildi. Tecrübeli teknik direktörün başına beş dikiş atıldığı bildirilmişti. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.