TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziler ‘Ayla’ ile duygulandı

Kore Gazileri, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi Cinemaximum’da düzenlenen Kore Savaşı’nda yaşanmış bir hikayeyi konu alan Ayla Filmi özel gösteriminde duygulu anlar yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziler ‘Ayla’ ile duygulandı

ONURHAN ALPAGUT

Karşıyaka Belediyesi, MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi ve Cinemaximum işbirliğinde, Kore Savaşı’nda yaşanmış bir hikayeyi konu alan Ayla Filmi’nin özel gösterimi gerçekleştirildi. Filmi izleyen 30 Kore gazisinin anıları bir kez daha canlandı. Gösterimde Kore gazilerinin yanı sıra Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Nail Çetin’de hazır bulundu.

OSCAR’A ADAY GÖSTERİLDİ

Kısa sürece binlerce kişi tarafından izlenen Ayla izleyenleri duygulandırmayı başardı. Dikkat çekici bir oyuncu kadrosuna sahip olan Ayla’nın gişesi ise büyük merak konusu oldu. Türkiye’nin 90. Oscar Ödülleri için “yabancı dilde en iyi film” adayı olan Ayla Filmi ne kadar izlendiği ortaya çıktı. Film çıktığı ilk 3 günde 312 bin 135 seyirci 4 milyon 91 bin 182 TL hasılat elde etti. 2 haftada ise toplamda 1 bilyon 961 bin 193 seyirci ve 24 milyon 203 bin 261TL hasılat elde etti.

Film hakkında

1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye geri dönme kararı çıkar. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay’ın oturduğu dram filmi Ayla’nın senaryosunda Yiğit Güralp’in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay’ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müzikleriise Fahir Atakoğlu’na ait.

Film Oyuncuları

İsmail Hacıoğlu

Kim Seol

Çetin Tekindor

Ali Atay

Murat Yıldırım

Taner Birsel

Altan Erkekli

Meral Çetinkaya

Damla Sönmez

Büşra Develi

Eric Roberts

Lee Kyung-Jin

Sinem Uslu

Erkan Petekkaya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.