TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gelecekte kanser ölüm getirmeyecek”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Jinekolojik Kanserlerin Temel Onkolojik Moleküler Temelleri Sempozyumu” düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gelecekte kanser ölüm getirmeyecek”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen“Jinekolojik Kanserlerin Temel Onkolojik Moleküler Temelleri Sempozyumu” kapsamında“Karsinogenezis 1 (Kanser Oluşumu)” oturumu gerçekleştirildi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Onay, “Kanser Genetikleri” konulu sunumu yaptı. Jinekolojik kanserin yaş ilerledikçe artış gösterdiğini ve DNA hasarlarına bağlı olarak görüldüğünü ifade eden Doç.Dr. Hüseyin Onay, “Her geçen gün çevresel etkenlerden dolayı mutasyona maruz kalıyoruz. Bunun sonucunda yaşlılıkta kansere yakalanmamız olağan bir durumdur. Kanser her geçen gün artıyor. Bu durum kötü bir görüntü çiziyor olsa da bundan bir 30 yıl sonrasını kötümser görmüyorum. Benim gelecek öngörüm şu, bir gün gelecek ve ‘insanlar kanserden ölüyormuş’ diyecekler, tıpkı bizim şuan tüberküloz yani verem hastalığı için dediğimiz gibi” diye konuştu.

Prof.Dr. Necmettin Özdemir ve Prof.Dr. Tevfik Güvenal’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde; Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Buket Kosova “Büyüme Faktörleri (GF) ve Tirozin Kinaz Reseptörü”, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zuhal Eroğlu ise “AKT, PI3K yolu, mTOR proteini” konulu sunumları yaptılar.

Etkinlik kapsamında “Karsinogenezis 2”, “Karsinogenezis3 ve Metastaz (Workshop)”, “Tanı Yöntemleri” ve “Laboratuvar Teknikleri 1” oturumları yapıldı. Sempozyumun ikinci gününde “Jinekolojik Kanserin Moleküler Temelleri”, “Hedeflenen Tedaviler”, “Translasyonel Araştırmalarda InVitro Teknikler” ve “Laboratuvar Teknikleri 2” başlıklı oturumlar düzenlenecek. Ege Ajans

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.