TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç insanlara ihtiyaç var

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisi tarafından İstanbul’da düzenlenen 2. Bölge KOBİ buluşmasına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Genç insanlara ihtiyaç var

Programda konuşan Kılıçdaroğlu, Osmanlı’nın yıkılma nedenlerinden birinin sanayi devrimini kaçırmak olduğunu savunarak, “Eğer sanayi devrimini kaçırmasaydık farklı bir coğrafyada olacaktık. Cumhuriyeti kuranların ilk yaptıkları iş sanayi devrimini yeniden yakalamak oldu. Bütün bunlar yapılırken de Osmanlı’nın borcu son kuruşuna kadar ödendi. Bugün geldiğimiz noktada dijital çağdayız. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda buluyor. Bugün her saniyede buluş var. Bu kadar hızlı değişen bir dünyada Türkiye’nin yeri neresi olacak. Bunu soran siyasetçi neredeyse yok. Beni endişelendiren bu. ‘Ben ülkemin geleceği konusunda bir şeyler söylemek zorundayım’ demelidir bir siyaset adamı. Bunları söylemiyorsa o kişinin ufku bitmiştir. Ufku bitenlerin ülkeyi sağlıklı yönetme şansı yoktur” diye konuştu.

SINIFTA KALIR

Ülkelerin kalkınması için üretmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eğer üretmiyorsanız, birileri üretiminize engel oluyorsa o zaman Türkiye sınıfta kalır. Her ülke katma değeri yüksek ürün üretmek zorunda. Hepinizin cep telefonları var. Türkiye’de nerede bu teknoloji, yapay zeka. Elin oğlu ne konuşuyor biz neler konuşuyoruz. Gidin başka ülkelere bakın. Önümüzdeki 50 yıl ne olacak onun hesabını yapıyorlar. Bizde yarın ne olacak onu kimse bilmiyor” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 2017 yılında tahlis edilemeyen bütçe gelirinin 322 milyar TL olduğunu dile getirerek, “Bu parayı almayınca doğru Londra’ya gidiyorlar. ‘Bize para verin ekonomiyi yönetemiyoruz’ diyorlar. Af çıkarıyorlar bekledikleri olmuyor. Neden artık yönetemiyorlar. Bu ülkenin yorgun insanlara değil, genç dinamik, aktif çalışkan ülkesini düşünen yöneticilere ihtiyacı var. Sayın Muharrem İnce genç, dinamik, enerjik ve bir öğretmen. Binlerce çocuğunuzu yetiştirdi. Bu kişi diyor ki ben ‘Türkiye’yi yönetmek istiyorum. Özel bir ajandam yok’. Bunu yapabilirsek çok önemli bir başarıyı sağlamış olacağız. Hepimize düşen görev sandığa giderken düşünmek” ifadelerini kullandı. İHA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.