TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç ressamın sanat başarısı

Çocukluğundan gelen resme olan aşkını akademik eğitimler ile sürdüren ve çok sayıda karma sergide yer alan 22 yaşındaki Gamze Kılıç, ikinci kişisel sergisini İzmir’de açarak sanatseverlerin beğenisine sundu

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Genç ressamın sanat başarısı

E. ÇAĞLA GENİŞ

Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duyan 22 yaşındaki Gamze Kılıç, sanat eğitimine 2009 yılında Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde başladı. 2017 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Kılıç, genç yaşına rağmen birçok karma sergide yer aldı. İlk sergisini lisans eğitimi sürerken açmayı başaran Kılıç, ikinci kişisel sergisini İzmir’de açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Aynı zamanda Uluslararası Sulu Boya Derneği’nin aktif üyesi olan Kılıç, suluboya tekniğini kullanarak figüratif peyzaj, natürmort ve portre konuları üzerinde çalışmalar yapıyor.

SULUBOYA ÇALIŞMALARI YAPIYOR

Ağırlıklı olarak portre çalışmalar ürettiğini söyleyen Kılıç, “Portreyi çözümlemek ve suluboyayı portre hakimiyeti üzerinde en iyi bir şekilde yorumlamak oldu amacım. Yağlıboya resimlerimde iletişimsizliği, akıp giden zaman içerisinde insanların birbirinden habersiz oluşu ve monoton bir yaşam biçimi benimsemiş olmalarını ele aldım. Bundan sonraki suluboya çalışmalarımda da bu konular üzerine gitmeyi düşünüyorum. Resim yaparken en çok dikkat ettiğim şey boyanın ve kağıdın kalitesi. Kullandığım boya ve kağıt beni yormamalı, yapmış olduğum leke etkilerini göstermeli” diye konuştu.

“AİLEM HEP DESTEKLEDİ”

Resme küçük yaşlardan itibaren ilgi duyan ve resim öğretmeni sayesinde yeteneği keşfedilen Kılıç, “Beni suluboya tekniği ile tanıştıran aynı zamanda kendisi de ressam olan Mehmet Akif Orçan isimli hocamdı. Suluboya tekniğini uygularken benim kendi isteklerim ve kafamda kurgulamış olduğum düzen ile uyguluyorum. Örnek aldığım birçok sanatçı var ve zaman zaman kendimi ressamların resim tekniğini uygulayış biçimlerini anlamak için onların eserlerinde reprodüksiyonlar yapıyorum. Bu sayede sanatçıların teknik anlayışını algılayabiliyorum. Ailem beni her zaman destekleyerek resme ilgimin daha da artmasını sağladı. Resim tutkusu muhakkak her insanın içinde vardır. Bunu ortaya çıkarmak kişinin kendisine bağlı. Bu yolda ilerlemek bizim elimizde. Resim konusunda ailem beni her zaman destekledi” ifadelerini kullandı.

“İZMİR RESİMLERİME ÇOK ŞEY KATTI”

Kılıç, “İzmir’in sanatçıya özellikle sizin resminize kattığı şeyler var mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “İzmir resimlerime ve bana çok şey kattı. Güzel İzmir’in güzel insanları sanata o kadar çok değer veriyorlar ki bunu açmış olduğum sergide oldukça hissettim. Önüme koyduğum hedefleri gerçekleştirmek için var gücümle çalıştım ve lisans döneminde ilk kişisel sergimi açtım. Şimdi İzmir’de Uluslararası Suluboya Derneği kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan ve Başkan Ayşın Keskiner bana atölyesini açıp her türlü desteği hiç esirgemeden sağlayan çok değerli Ayten Karasu Güreşçi Hocam sayesinde ikinci sergimi açmış oldum. Gördüm ki İzmir insanı, sanata çok büyük önem veriyor ve genç sanatçıları da kucaklıyor.”

Foto altı: Gamze Kılıç, suluboya tekniğini kullanarak figüratif peyzaj, natürmort ve portre konuları üzerinde çalışmalar yapıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.