TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler geleceği MAGİAD ile kodluyor

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), “MAGİAD ile Geleceği Kodluyoruz” projesi kapsamında, Manisa il genelindeki okullarda, öğrencilerle buluşarak üçüncü çalışma gününü geride bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gençler geleceği MAGİAD ile kodluyor

MAGİAD, Yunusemre, Şehzadeler, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerle bir araya gelerek kodlamanın ne olduğunu ve nasıl kodlama yapıldığını uygulayarak bilgilendirdi. İlk üç günde MAGİAD, MAGİAD Öğrenci Temsilciliği ile birlikte kod okuryazarlığı ile ilgili yaklaşık bin 500 öğrenciye ulaşarak geleceği kodlamaya devam ediyor.

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Günümüzde kod okur-yazarlığı önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Kod yazmanın inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik ettiğine inanıyoruz. MAGİAD olarak özellikle teknoloji alanındaki hızlı dönüşümü ve gelişen yeni kavramları hem ulusal, hem de uluslararası anlamda takip ediyoruz. Genç girişimcilerin özellikle teknoloji alanındaki projelere çalışmalara yoğunlaştığını görüyoruz. Dünyada artık rekabet alanı teknoloji. Biz de çocuklarımızı ve gençlerimizi tüketici bir yapıdan çıkarıp, üretici haline getirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle dernek olarak ‘MAGİAD’la Geleceği Kodluyoruz’ isimli bir projesinin ilk üç gününü tamamladık” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.