TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan Afrin açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Afrin operasyonunda ilerledikçe birçok bölgeyi de ele geçirildikçe karşı tarafta ciddi bir panik havası ve bu panik havasıyla farklı şekilde eylemler söz konusu oluyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 06:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan Afrin açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Zeytin Dalı Harekatı’nda kritik süreçlerin yaşandığını ve terör örgütünde ciddi bir panik havasının olduğunu belirterek, PYD/PKK’nın farklı eylemler yapmaya çalıştığını bildirdi. Dağ, Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde ilçede hizmet veren berberler ve kuaförlerle bir araya geldi. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan tüm askerlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dileyen Dağ, “Önceki gün Afrin operasyonunda kritik süreçlerden birini geçirdik, geçiriyoruz. İlerledikçe Afrin’de birçok bölge ele geçirildikçe karşı tarafta ciddi bir panik havası ve bu panik havasıyla farklı şekilde eylemler söz konusu oluyor. Hem Atak helikopterimiz ve hem de bölgede bulunan komandolarımız çok ciddi bir çarpışma içerisinde oldular. Hem atak helikopterinin düşmesi hem de göğüs göğse çarpışmada şehit olan 11 şehidimizden 2 tanesi İzmir’den Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan ve Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ı tüm İzmirliler olarak son yolculuğuna uğurlayacağız. Son görevimizi kendilerine dualarımızla yerine getirmiş olacağız” dedi. Dağ, gelen şehit haberi üzerine Kurmay Pilot Yüzbaşı Kaman’ın ailesini evlerinde ziyaret ederek başsağlığı dilediklerini anlatarak, ailenin de kendilerine operasyonların devam etmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

“HUZUR ORTAMINI SAĞLAYACAĞIZ”

Zeytin Dalı Harekatı’nın amacına ulaşacağını vurgulayan Dağ, “Nasıl ki El Bab’da, Cerablus’ta bir huzur ortamı, istikrar ortamı ortaya çıkarmışsak yine aynı şekilde Afrin’de bir huzur ve istikrar ortamını sağlayacağız” ifadesini kullandı. Dağ, Türkiye’nin başlattı Zeytin Dalı Harekatı’nın bir macera için yapılmadığını, bölgeye 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silah gönderildiğini anımsatarak, bu silahların 911 kilometre sınırı olan Türkiye’ye döneceğini herkesin çok net bir şekilde gördüğüne dikkati çekti. Dağ, “Şu anda yaşanan huzurun, istikrarın devamını sağlamak için bu operasyonun yapılması gerekiyordu inşallah en kısa sürede de sona erecektir” diye konuştu.

MUHALEFETİN TAVRI

Hamza Dağ, ana muhalefet partisinin birçok konuda 5’e bölündüğünü bu duruma şaşırdıklarını anlatarak, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK/PYD’ye yönelik terör örgütü söyleminin olduğunu anımsattı. CHP parti meclisi üyesinin ise “PKK/PYD’ye terör örgütü diyemem çünkü bende istihbarat yok” demesine rağmen kurultayda en çok oy alan ikinci kişi olduğunu belirten Dağ, şunları kaydetti: “Selin Sayek Böke, ‘PYD terör örgütü değildir veya diyemem’ demesine rağmen vatanını, milletini, dinini, bayrağını bilen buna saygısı muhabbeti en üst düzeyde olan İzmir’in milletvekili olarak açıkçası böyle bir ifade de bulundu ve parti meclisinde en çok oy alan ikinci kişi oldu. Yine ‘Suriye ile Türkiye arasında bir savaş olsa Esed’den yana olurum’ diyen bir şahıs yine parti meclisine seçildi. ‘İran ile Türkiye bir savaşa girse İran tarafında olurum’ diyen Eren Erdem mevcut milletvekili, parti meclisine de son anda kura ile giremedi. Şuan ki CHP İstanbul İl Başkanın yapmış olduğu paylaşımlar bırakın bir siyasi partide olmayı neredeyse bir terör örgütün temsilcisi gibi yaptığı paylaşımlar hepimizce malum.”

Toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Kemalpaşa AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ile esnaf katıldı. AA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.