TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gereği neyse yaparız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hudutlarımızdan taciz ediliyorsak, eğer o hudutlar içerisinden ülkemize saldırılar oluyorsa, burada ‘Buyurun devam edin’ deme lüksümüz yoktur. Gereği neyse yapmak durumundayız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2017 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gereği neyse yaparız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sabah saatlerinde Anıtkabir’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Misak-ı Milli sınırlarından ülkemize yönelik saldırılara karşı taviz verilmeyeceğini belirterek, “Biz Kurtuluş Savaşı’mıza başlarken ilan ettiğimiz Misak-ı Milli’mize dahi sahip çıkamadık. İşte şimdi Suriye’de, Irak’taki gelişmelerde zaman zaman dikkat ederseniz bir şeyi dillendiriyorum. Nedir o, ‘Biz Misak-ı Milli’mize yeniden sahip çıkmak zorundayız’ diyorum. Bizim Misak-ı Milli hudutlarımızdan eğer taciz ediliyorsak, eğer o hudutlar içerisinden ülkemize saldırılar oluyorsa, burada ‘Buyurun devam edin’ deme lüksümüz yoktur. Gereği neyse bunun gereğini gerektiği şekilde yapma zorunluluğumuz vardır. İşte Fırat Kalkanı Harekatı budur. Şu anda İdlib’te yapılmakta olanlar budur. Açıklıyorum, Afrin’de yapılmakta olan da budur. Biz burada seyirci kalamayız. Gereği neyse bunu yapmak durumundayız” dedi.

Erdoğan, “Birilerinin 12 bin kilometre uzaklıktan gelmek suretiyle buralarda parselasyona girmesine başımızı sallama lüksümüz de yoktur, orada olanlar bizim akrabalarımız. Biz akrabalarımızın, soydaşlarımızın da hukukuna da sahip çıkmak zorundayız. Her ne kadar içerideki dost görünen düşmanlar bu işi yadırgıyorsa da biz onlara rağmen bu işi yapmak zorundayız” diye konuştu.

TEK VATAN, TEK DEVLET

“Suriye ve Irak’ta milyonlarca insanın kanının dökülmesi pahasına kurulan tezgahların amacına ulaşmasını engellemek için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz” diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu konuda hiçte azımsanamayacak mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Oyun öylesine büyük, kullanılan malzemeler öylesine elverişli, bu uğurda seferber edilen kaynaklar o kadar zengin ki, işimiz gerçekten çok zor ama asıl olan zoru başarabilmektir. Tıpkı bir matruşka gibi açtıkça içinden sürekli yeni figürlerin çıktığı bu karmaşık düzeni, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile eninde sonunda bozacağız. Bölgemizi ateşe ve acıya boğarak adeta dilim dilim bölenlerin, ülkemizi de aynı sürece dahil etmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakacağız, yeter ki biz kendi içimizde birliğimizi güçlü tutabilelim. Irkçılığa gerek yok, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek. bu yüzden diri olalım, kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım. Son dönemlerde üzerimize öyle bir yüklendiler ki, ellerindeki malzemeyi de büyük ölçüde tükettiler. Demokrat görünümlü faşistler ifşa oldu, hak hukuk makyajlı tezgahlar ifşa oldu, yıllardır özenle devletin tüm kurumlarına yerleştirilen hainler ifşa oldu, sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör kuşatmasının amacı ve aktörleri ifşa oldu. Bunca oyunu bozan Türkiye’nin önünde artık bambaşka imkanlar var. Geçmemiz gereken bir imtihan daha var, o da 2019 seçimlerini kazasız belasız geçirmektir. Zira cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki bir reform ve yeni sistemle ile istikrarsızlık dönemini bir daha yaşanmamak üzere geride bırakıyoruz. Yeni dönemin özeti rabiamızdır; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.” (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.