TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gizli ellerin gücü

KHB Kurucu Başkanı Filiz Akın bugüne kadar birçok insanın derdine derman olduklarını açıklayarak, siyaset, din ve ırk gibi ayrıştırıcı konular dışında her konuyu paylaşabildiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gizli ellerin gücü

NİLGÜN TAZE / ÖZEL HABER

Gönüllü kadınların bir araya gelmesi ile oluşan Kadınsal Hareketler Bunlar Platformu kadınların istihdamından yeni projeler üretmeye ve zor durumda kalan üyelerine yardım eli uzatmaya kadar birçok alanda faaliyet göstererek aynı zamanda yapılan yardımların mahremiyetini korumak amacıyla gizlilik ilkesini kullanıyor.

Kadınsal Hareketler Bunlar Platformu (KHB) Kurucu Başkanı Filiz Akın ilk oluşumlarının sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla başladığını ifade ederek, “Sosyal medya üzerinden tanıştığımız ve mahremlerini mahremim saydığımı bilen kadınlar, her derdini bana anlatır oldular. Üstelik gün be gün çoğalıyorduk. Referanslı ve soruları cevaplayarak kabul ettiğimiz üyelerimiz beni aşan sorularla geldiklerinde ise aklıma gelen fikri ortaya koydum ve bu fikir çok ses getirdi. Bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için ‘KHB Gönüllü uzman kadrosu’ nu kurduk. Doktorundan öğretmenine, estetisyeninden, kuaförüne kadar birçok alanda uzman ve deneyimli insanların CV’lerini aldık. İlgili konuda sorusu olan ya benim üzerimden ya da kendileri sorularını yazıp gruptan etiketleyerek çözüm aradılar. Özelden uzmanlara ulaşılması yasağı koyarak gereksiz yığılmayı da önledik. Bu grubumuza kalite katan bir hareketti ve hepimiz bundan çok faydalandık” dedi.

DAYANIŞMANIN GÜCÜ

İş ilanı postlarının birbirlerine kapalı düzen destek vermenin ötesinde, kazanç kapısı haline geldiğini açıklayan Akın şunları söyledi: “Ne ihtiyacımız varsa önce kendi içimizden birinden satın almayı uygun gördük. Çevremize destek verirken de bu bilinç çok işimize yaradı. Unutamadığımız birçok olay yaşadık birlikte. Bir gün Messenger’dan telefon geldi. Messenger’dan direkt arandığını bile bilmiyordum. Bir üyemiz, ‘Filiz Hanım, aklıma tek siz geldiniz. Arkadaşlarım Antalya da trafik kazası geçirdi. Bebeklerinde beyin kanaması başladı. Ege Üniversitesi Hastanesinden yetkili birinin onayı olmadan bu hastaneden çıkış yapamıyoruz. Aradığımızda yer yok diyorlar sıkıştık’ dedi. Üyeyi şahsen tanımıyordum. Ağlayarak anlattıkları ve saatin 22:00 civarı olduğunu görmek içimi karamsarlığa gömdü. Bir umutla platformumuza yazdım ve sonuca inanamadım. Yarım saat içinde bir sürü insan Ege Üniversitesine yığılmıştı.”

İŞBİRLİĞİ ÇARE OLUYOR

Güven ve saygının çok emek isteyen sevgi ile taçlandırıldığında ruhani boyuta dönen çok özel bir duygu haline geldiğini ifade eden Akın, “Zaman içinde nokta atışlarım dediğim yardımcılarım oldu. Farklı illerden, yüreğinin gücüne güvendiğim kadınlardı onlar. Kontrol bende olsa da detayların zamandan tasarruf edilerek ortaya konması için admin kadrosunun önemli olduğunu gördük. Örneğin bir anne adayı çıkmıştı karşımıza. Hamileydi ve evli değildi. Bebeğinin babasıyla ayrıldıkları dönemde hamile kaldığını öğrenmiş, ailesine söylemekten çekinip camide yatmayı göze almış bir kadındı. Çaresizliğin dibindeyken, kuzeni olan üyemizin aracılığı ile geldi karşımıza. Araları çok gergin olduğu için baba çocuğu kabul etmiyordu. Anne ise yavrusuna kıymamaya kararlıydı” açıklamasını yaptı.

İKRA’NIN CİCİ ANNELERİ

Adı ‘İkra’ konulan bebek için hızlıca ‘İkra’nın Cici Anneleri’ isimli gizli bir grup kurduklarını açıklayan Akın şu ifadeleri kullandı: “Proje gizlilik gerektiriyorsa, sadece taşın altına elini koyan üyeleri bir araya getirerek işin hızlanmasını ve şeffaf ilerlemesini sağlıyoruz. Annemize bir üyemiz evini açtı. O süreçte muayeneler düzenli yapılarak, bebeğin tüm ihtiyaçları ve hastane masrafları karşılanmakla kalmayıp, doğum fotoğrafçısından, doğum koçuna herkes gönüllü destek verdi. Annemize süslü gecelikler taçlar bile aldık. Biz İkranın Cicianneleriydik. Psikolojik desteğin çok faydası oldu. Baba ile iletişimi düzeldi. Baba çocuğu görmeye karar verdiğinde hepimiz nefesimizi tuttuk. Baba kızını gördü ve gidemedi. Kısa süre içinde evlendiler. Düğününde gelinin ihtiyaçlarını gelinliğinden el çiçeği ayakkabısına kadar biz aldık takısını taktık. Baba ise bizi hiç bilmedi. Biz annenin yanındaki gizli ellerdik. Şimdi çok mutlu. Maddi imkanı iyi ve artık o projelerimize destek oluyor.”

GİZLİ ELLERİN GÜCÜ

Akın, yaptıkları yardımların tek bir karesinin dahi grupta yayınlanmadığı bilgisini vererek, “Çocukları yan yana dizip başında gülümseyen kurumlardan olmadık ve hiçbir zamanda olmayacağız. Bizim için sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi çok önemli. Çocuklara ve büyüklere masallar ve güncel konularda köşe yazıları yazarak başladığım bu yolun bu denli aydınlık olmasını, aynı ışığa sahip kadınlarla yürümeye borçlu olduğumun farkındayım. Elimizi paraya sürmeden, havuz oluşturmadan yapabildiklerimizi görmek ve şeffaflığın önemini bilmek bizi bu günlere getirdi. Her gün bizim için farklı mucizelere gebe” dedi.

MUCİZELER HAYAT BULUYOR

Sayısız hikayelerin içinde çözüm becerisi geliştirerek yaptıkları ve olması gereken her konuda farkındalık yaratmak için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Akın, “İlk senemizi kutladığımızda mucize dediğimiz anlar, 2. senemizde aldığımız yolu görünce bizi şaşırtmaz oldu. Projelerimiz çok fazla ve sırasıyla ağır ağır ilerlemekten yanayız. Kavanozdan bir parmak bal çalmaktansa, elimizi attığımız noktada çözüm üretmek esasıyla hareket ediyoruz. Kendi içimizde siyaset, din ve ırk gibi ayrıştırıcı konular dışında her konu konuşuluyor. Bir yakınımızın ameliyatını beklerken her dilden her dinden dua istediğimiz postlarımız bizim ne denli birleştirici olduğumuzun ufak bir örneğidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.