TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündüz hastanede akşam sahnede

Geçtiğimiz günlerde ilk albümlerini çıkaran ve çoğunluğu doktorlardan oluşan “Denge” adlı müzik grubunun üyeleri, sağlıkta olduğu kadar müzikte de iddialı

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2017 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gündüz hastanede akşam sahnede

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

2000’lı yılların başında Ege Üniversitesinde öğrenim gören Can Özlü, Oğuz Ucagök, Ender Anılır, arkadaşları Ali Arman ile üniversitede “Esrarengiz” adını verdikleri bir müzik grubu kurdular. 2002’den 2006 yılına kadar 5 yıllık sürede 50’ye yakın beste ile İzmir’de çeşitli müzik kulüplerinde kendi parçaları ile sahne alarak tanındılar. 2006 yılında üniversiteden mezuniyet sonrası Oğuz Ucagök’ün Ödemiş’te eczacılık yapması, genel cerrah olan Ender Anılır’ın İstanbul’a, iç hastalıkları uzmanı Doktor Can Özlü’nün Denizli’ye, Ali Arman’ın aktif müzik kariyerine İzmir’de devam etmesi ve eşi Özlem Arman ile büyük bir sosyal sorumluluk projesi olan “Mutlu Olalım” ile ilgilenmesiyle bir süre müzik çalışmalarına ara verdiler.

MÜZİK ONLARI YENİDEN BULUŞTURDU

Mezuniyet sonrası farklı illerde göreve başlamalarıyla dağılan grup, 2014 yılında İzmir’de göreve başlayan Hematolog Can Özlü yeniden kurmak için harekete geçmesi üzerine müzik çalışmalarına kaldığı yerden devam etme kararı aldı. Tekrar bir araya gelen Can, Oğuz ve Ender için her şey yeniden başlıyordu. İçlerinde kalan müzik ateşi ile eski dostları Ali Arman’ı ve mikrobiyolog-parazitolog Orçun Zorbozan’ı da tutuşturarak Denge’yi kurdular. 1,5 yılda stüdyo çalışmalarını tamamlayan grubun ilk albümü olan “Lafta Kalmasın” hem dijital hem de müzik marketlerde yerini aldı. İlk klip çalışmalarını ise “Zorbozan” adlı parçalarına çektiler. Müzik çalışmalarını sürdürmeye ve albüm yapmaya devam edeceklerini belirten grup üyeleri, içlerinde müzik ateşi yandığı sürece, yapmış oldukları tüm müziklerin kalıcı eserler haline gelmesini hedefliyorlar.

KUTUUUU

3 DOKTOR, 1 ECZACI, 1 MÜZİSYEN

Denge grubu 3 doktor 1 eczacı ve 1 müzisyenden oluşuyor. Grupta; Ödemişli Eczacı Oğuz Ucagök söz yazarı ve solist, İstanbul’da özel bir hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ender Anılır solist, gitarist ve söz yazarı, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Uzmanı Dr. Can Özlü davul, Ege Üniversitesi Hastanesi Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Uzmanı Dr. Orçun Zorbozan gitar, kanserli çocuklara yardım sağlayan Mutlu Olalım Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörü Ali Arman ise bas gitarist olarak görev yapıyor.

ONLARIN REÇETESİ MÜZİK

Grupta davul çalan ve müziğin hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Uzmanı Dr. Can Özlü, “Müziğin gücünü sınırsız bir güç olarak tarif ediyorum, müziği hem ruhun hem de bedenin gıdası olarak düşünüyorum. Hastalarıma hobilerine daha fazla değer vermelerini ve sevdikleri şeylerle daha fazla vakit harcamalarını öneriyorum. Müzik kesinlikle ruha etki ediyor ve bu sayede de bedene olumlu etkileri var. Bunu kendimizden de biliyoruz. Çok sıkıntılı bir anımızda dinlediğimiz müzik bizi başka taraflara yönlendirebiliyor. Herkesin işi dışında stres atabileceği bir uğraşı olmalı. Bu resim de olabilir, müzik de” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.