TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönüllüysen renk ver

Ulusal Gönüllülük Komitesi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında 16 ilde ve 17 noktada gönüllü olarak bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, yeni gönüllüler için çalışmalar yaptı

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gönüllüysen renk ver

NİLGÜN TAZE

Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK), Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi organizasyonunla, 31 sivil toplum kuruluşunu temsilen Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Amacı gönüllülüğü kutlamak, yeni gönüllü adaylarına ulaşmak ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile tanıştırmak olan gönüllüler kurdukları stantlarda “Gönüllüysen renk ver” sloganıyla vatandaşlarla buluştu.Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK) Proje Koordinatörü Saygın Yörük, Dünya Gönüllüler Günü’nün Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) koordinasyonunda 1985’ten bu yana her yıl 5 Aralık’ta 136 ülkede kutlandığını ifade ederek, “Dünya Gönüllüler Günü’nün bu yıl ki temasını “Önce Gönüllüler Harekete Geçer” olarak belirledik. Bu tema çerçevesinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Küresel Hedefleri 2030’a kadar yerine getirmede birlikte hareket etmenin önemini vurguluyoruz. UNV olarak çalışmaların asıl amacı ulusal gönüllülük ruhunu bulmak ve ortaya çıkan bu ruhu güçlendirmek. Türkiye’de toplumun gönüllülük konusundaki duyarlılığı, çeşitli alanlarda devam eden gönüllülük projeleri ile devam ediyor” dedi.

DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında 16 il ve 17 noktada bireyleri gönüllülüğe davet eden stantlar açarak her kesimden insana ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Yörük, şunları söyledi: “Gençliğin gönüllü projelere katılımı, özel sektörün duyarlılığı gibi konulara değinerek farkındalığı arttırıyoruz. Ulusal Gönüllülük Komitesi, Türkiye’de gönüllülüğün tanınması, güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını destekleyen stratejik bir danışma organı olarak 2013 yılında kuruldu. Komite, gençlik, çevre, eğitim, sağlık ve kalkınma gibi farklı alanlarda çalışan sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, sosyal girişimciler, özel sektör kuruluşları ve BM temsilcilerinden oluşmaktadır. Farklı çalışma alanlarından gelen komite üyeleri ile gönüllülüğün, tüm sektörler ve toplumun her kesimini kapsayan doğasını yansıtmak amaçlanmaktadır.”

GÖNÜLLÜ HAREKET

Gönüllülük alanında Türkiye’de kurulan ilk komite olan Ulusal Gönüllülük Komitesi’nin vatandaşlar, politika yapıcılar, bireyler ve toplumların refahı için yaptığı katkılarla ilgili farkındalık artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını açıklayan Yörük, “Ulusal Gönüllülük Komitesi toplumun her kesiminde gönüllü katılımın artırılmasına ve gönüllülüğün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamakla kalmayıp, gönüllülüğü destekleyecek politikaların oluşturulmasına ve yasal çerçevenin iyileştirilmesine katkı sağlar. Gönüllülüğe ilişkin görünürlüğün, toplumsal farkındalığın ve desteğin arttırılmasına ve gönüllülerin çalışma koşullarının, gönüllülerin hakları doğrultusunda iyileştirilmesine yardımcı olur. Ayrıca, gönüllülük alanında faaliyet gösteren aktörlerin gönüllülerle çalışma kapasitelerinin artırılmasını ve gönüllülük alanında sektörler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.