TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevlerini yerine getirmiyorlar!

İzmir’in Bornova Belediyesine bağlı Işıkkent Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları uzayınca şoförler isyan etti. Yetkililerin görevlerini suiistimal ettiklerini söyleyen vatandaşlar, çalışmaların bir an önce bitmesini istediklerini söylediler

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 09:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görevlerini yerine getirmiyorlar!

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Bornova’nın Işıkkent Mahallesi’nde yollar bir ay içerisinde 3 kez sökülüp tekrar yapılmaya çalışıldı. Çalışmaların bir türlü bitirilememesi yolu kullanan şoförleri isyan ettirdi. Büyük çukurların bulunduğu yoldan geçen şoförler, yolun kaza riski barındırdığını söylediler. Özellikle yük taşımacılığı yapan kamyonet şoförlerinin şikâyetçi oldukları gözlenirken, yolda sürekli kazaların yaşandığı belirtildi. Her gün binlerce aracın geçtiği yol için yetkililere seslenen halk, yol çalışmasının bir an önce bitirilmesini istediklerini söylediler.

“YOLLARDAN NE İSTİYORLAR”

Bölgede ayakkabı imalatı yapan esnaf Menderes Sayar, “Bu yolu son bir ay içerisinde 3 kez yaptılar. Kimlerin çalışma yaptığını bilmiyoruz ama belli ki tek bir firma yapmıyor. Çünkü çalışanlarda sürekli değişiyor. Ortak bir çalışma desen o da yok. Her gelen yeni bir şeyler yapmaya çalışıyor. İki hafta önce bitmişti çalışma. Geçen hafta bir daha geldiler. Tekrar yaptıkları yolları söktüler. Yine bilmiyoruz ne yapıyorlar. Zaten yollardan ne istediklerini de anlamış değiliz” diyerek çalışmaların niçin yapıldığını bilmediklerini söyledi. Yolun son bir sene içerisinde 6 kez söküldüğünü söyleyen bir başka vatandaş ise, “Bir senede 6 kez söktüler. Boru döşemede, kablo döşemede söktüler. Bir işi bitirip de çıkmıyorlar. Hepsini ayrı ayrı yapıyorlar” dedi.

“HADDİ HESABI YOK”

Ayakkabıcılar sitesinin içinde esnaf olan ve yol çalışması nedeniyle bölgede aşırı toz olduğunu belirten Emre Gökçekuyu isimli bir esnaf, “Bornova Belediyesi bu yolu akşam kazıyor, sabahına düzeltemeyecek şekilde tekrar bırakıyorlar. Burada biz yıkamacı olduğumuz takdirde, yıkadığımız araçlar bile yola çıktıkları anda tekrardan kirleniyor. Hem işimizi engelliyor. Hem trafik akışına engel oluyor. Son bir haftadır özellikle burada çektiğimiz eziyetin haddi, hesabı yok. Kendi aracımı sabah yıkıyorum, akşamında toz halinde. Yetkililerin işlerini bir gecede ayarlayabilecek şekilde bitirirlerse seviniriz” dedi.

“GİRİŞİ NEDEN KAPATTILAR?”

Her gün Işıkkent’e işyerlerine ulaşmak için gelen şoförler ise otoyolu Ayakkabıcılar Sitesi’ne bağlayan yolun kapatılmasına tepki gösterdi. Girişin kapatıldığından beri trafik sıkışıklığının arttığını savunan vatandaşlar, yolun niçin kapatıldığını anlamadıklarını söylediler. Yolun kapanmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Yolu neredeyse bir yıldır kapattılar, aşağıda bulunan çıkış kalabalık oluyor. Sabah akşam tıkanıyor. Yollardaki dönüşleri tek bir noktaya verdiler. Burayı da kapatmaları gerek o zaman. Çünkü burada bir tıkanınca trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sürekli şikayet de ediyoruz. Kulak veren yok. Birde ileriye bir lamba koydular. İki tarafa aynı anda kırmızı yanıyor. Bu sefer yol yürümüyor. Lambaları da ters. Lambalarda sıkıştırıyor bu trafiği” diyerek sorunların ciddiyetini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.